Завантаження ...
banner

Хлопчику з Ніжинщини ввели найдорожчий препарат у світі – вартістю $2 млн

Хлопчику з Ніжинщини ввели найдорожчий препарат у світі – вартістю $2 млн  фото

Учора, 20 жовтня, в дитячій клініці міста Сан-Антоніо (The Children’s Hospital of San Antonio), що в штаті Техас, було введено препарат Zolgensma Єгору Кудрявському – сину нашої землячки Анни з Носівки.

Єгор – первісток і єдиний син у родині Кудрявських – народився з вродженою вадою генів, лікарі поставили йому діагноз СМА другого типу (спінальна аміотрофія). Від цієї хвороби у світі є тільки два лікарські препарати й обидва вони дорогі. Це ліки нового покоління, вони можуть впливати на роботу людського генома. Одні з них – «Спінраза» (Spinraza), другі – «Золгенсма» (Zolgensma).

Ефективнішими для дітей до 2-річного віку вважається «Золгенсма» (Zolgensma), саме на них збирали кошти довгих 11 місяців і таки встигли до досягнення Єгорчиком 2-річного віку. Багато чернігівських ЗМІ писали про родину Кудрявських і збір коштів, також їм допомогали численні волонтери, благодійні фонди та прості українці по всій країні. Наприкінці серпня збір було закрито, потім тривала підготовка та збір документів для перельоту до США.

20 жовтня Єгор отримав через крапельницю препарат Zolgensma – вводиться одноразово і додаткове лікування не потрібне, виліковує від хвороби повністю.

Gorod.cn.ua

Джерело:cheline.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: