Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська міська лікарня працює лише за екстреними і невідкладними випадками

Ніжинська міська лікарня працює лише за екстреними і невідкладними випадками фото

Як повідомив сьогодні, 25 жовтня, на щотижневій оперативній нараді генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Олександр Костирко, на коронавірус за минулий тиждень захворіли 335 осіб, з них 15 — діти. Це на 152 особи більше, ніж на минулому тижні.

До міської лікарні за минулий тиждень за напрямком COVID-19 госпіталізовано 92 пацієнти, у 77 з них діагноз вже було підтверджено. За попередній період було госпіталізовано 84 пацієнти, діагноз підтверджено було у 70 пацієнтів.  

За вказаний період за напрямком COVID-19 зафіксовано 18 летальних випадків проти 10 на позаминулому тижні.

Станом на 25 жовтня, у міській лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 141 особа за напрямком COVID-19, з них у 122 підтверджена коронавірусна хвороба, ще у 19 – пневмонія.

Зі слів О. Костирка, наразі Ніжинська міська лікарня працює тільки за екстреними і невідкладними випадками.  

Як повідомила керівник Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Калініченко, медики працюють у посиленому режимі, з великим навантаженням.

У зрівнянні з попереднім періодом захворюваність на COVID-19 зросла на 60%. Так, станом на 25 жовтня захворіли 498 осіб, що на 188 осіб більше, ніж за попередній період. Контактних – 1 087 осіб.

ПЛР-тести здали 511 осіб, з них 340 виявилися позитивними.  

Працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги продовжують проводити вакцинацію населення. Так, за минулий тиждень щеплено 3 589 жителів Ніжинської громади. Загалом за весь період вакциновано 36 596 осіб.

Щеплення проводиться вакцинами AstraZeneca, Coronavac. Вакцина Pfizer передбачена лише на ревакцинацію.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото з мережі Інтернет

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: