Завантаження ...
banner
banner

Остерігайтеся віконних майстрів!

УМВС України у Чернігівській області застерігає громадян бути завжди обачними із так званими "віконними майстрами", адже останнім часом значно зросла кількість жертв цих шахраїв.

УМВС України у Чернігівській області застерігає громадян бути завжди обачними із так званими "віконними майстрами", адже останнім часом значно зросла кількість жертв цих шахраїв. 

 
Лише на минулому тижні до Ніжинського міського відділу внутрішніх справ звернулися двоє жителів міста з проханням вжити відповідних заходів до таких осіб. 
 
А ще наприкінці серпня один спритний молодик довго і красиво «втирав» усі вигоди від його роботи по доставці та установці пластикових вікон 85-річній жінці та 75-річному чоловікові. Гарантував якість, а також знижки для пенсіонерів. А коли ті внесуть ще й передоплату - то й взагалі через пару тижнів нові вікна вже стоятимуть у їхніх помешканнях. Тож сувора зима для пенсіонерів уже буде не страшна.
 
Словом, на цю «солоденьку казочку» шахрая і клюнули літні люди. Чоловік виклав йому 1236 гривень, жінка ж — удвічі більше. Та минув уже й вересень, і жовтень, а ні обіцяних вікон, ні грошей назад - немає. Та й горе-майстер кудись подівся, як кажуть, з кінцями. Отож, стареньким нічого не залишилося, як звернутися за допомогою до правоохоронців.
 
Ці події зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі «віконного шахрая» шукає міліція.

mvs.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: