Завантаження ...
banner

На 15 кілометрах траси Ніжин – Прилуки облаштовано освітлення

На 15 кілометрах траси Ніжин – Прилуки облаштовано освітлення  фото

На 15 км дороги Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин встановлено зовнішнє штучне освітлення. Це ділянки траси у п’яти селах: Колісники, Хвилівка, Талалаївка, Велика Дорога, Товкачівка. Запрацює освітлення після введення об’єкту ремонту в експлуатацію.

Нагадаємо, впродовж 2020 – 2021 років реалізується проєкт з ремонту ділянки Ніжин – Прилуки протяжністю 75 кілометрів. Від перехрестя з дорогою М-02 в районі села Зруб до перехрестя з дорогою Н-07 поблизу села Заїзд.

Станом на жовтень поточного року ремонт практично завершений, йде оформлення документів для введення відремонтованої дороги в експлуатацію. Підрядна організація – ТОВ “СП “АВТОСТРАДА”. Ремонт включає: – влаштування нового посиленого дорожнього покриття (товщина близько 40 см); – укріплення узбіччя; – ремонт 7 мостів; – облаштування дорожньої обстановки (розмітка, знаки, металеве бар’єрне огородження, напрямні стовпчики тощо); – встановлення освітлення та відеокамер у населених пунктах.

Окрім оновлення дорожнього покриття, також вживаються заходи з його збереження від перевантажених фур.

Зараз між селами Талалаївка та Хвилівка Ніжинського району облаштовується другий в області WIM-майданчик для автоматичного зважування вантажівок у русі. Наразі встановлені металеві ферми, де буде кріпитися обладнання, та металеве бар’єрне огородження. Згодом розпочнуться роботи з монтажу електроніки. Підрядна організація – ТОВ “Інтеграл Сістемс”. Автодорога Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин поєднує між собою міжнародні автодороги М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі, М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, М-03 Київ-Харків-Довжанський та національну Н-07 Київ-Суми-Юнаківка. Є найкоротшим виходом з центральної України (Полтава, Кропивницький, Дніпро) у напрямку країн Балтії через КПП «Нові Яриловичі». Забезпечує зв’язок між Чернігівською і Полтавською областями. Ремонт цієї дороги також є інвестицією у розвиток економіки Чернігівської області. Адже у цій місцевості розміщено чимало бюджетоутворювальних підприємств. Дорога відремонтована уперше за 50 років з часів її побудови. У 2022 році планується оновлення інших ділянок траси Р-67: Чернігів – Ніжин, від Прилук до межі з Полтавською областю. Усього у 2021 році у Чернігівській області в рамках Програми президента України “Велике будівництво” планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.

За матеріалами Служби автомобільних доріг у Чернігівській області

Джерело: cheline.com.ua
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: