Завантаження ...
banner

Як ніжинець своє хобі перетворив на власну справу

Як ніжинець своє хобі перетворив на власну справу фото

Дмитро Піщулін талановита різнопланова людина. Аспірант НДУ ім. М. Гоголя (спеціальність соціальна педагогіка та соціальна робота). Пише дисертацію. Учасник волонтерської групи «Час для нас» (керівник Ганна Бондаренко). Займається фотографією. Ще любить подорожувати.

Дмитро пробує себе скрізь…розвивається як особистість. Це йому цікаво. Нещодавно взяв участь у програмі SkillsLab та отримав Грант на відкриття власної справи. Тепер його улюблене хобі – фотографія, перетворюється на власну справу. SkillsLab   (Employment Platform та Employment Business Platform)  - програма для молодих людей, які хочуть розкрити весь свій потенціал, розібратися, як побудувати блискучу кар'єру та знайти роботу мрії, або ж відкрити власну справу.

 Дмитро розповідає з чого все розпочалося : «У Ніжинському міському молодіжному центрі під керівництвом Анжели Тимченко пройшов базовий тренінг молодіжний працівник. Далі -  спеціалізований аналогічний тренінг у місті Дніпро. У ньому  брали участь по декілька представників з кожної області.  З Чернігівської - було троє.  Я та Оля Опанасенко представляли саме Ніжин. От  на цьому тренінгу познайомився з представниками Маріупольської спілки молоді, потоваришував. Саме вони мені  й  запропонували взяти участь у програмі SkillsLab. Це безкоштовна  навчальна програма. Вона від початку реалізовувалася для тих хто проживає у Маріуполі, Бердянську, Мелітополі та інших населених пунктах вздовж узбережжя Азовського моря. У березні стартував набір учасників. Зазначу, що у SkillsLab дві програми Employment Platform – це програма для молодих людей, які хочуть розкрити весь свій потенціал, розібратися як побудувати блискучу кар'єру та знайти роботу мрії, а  Business Platform – для тих хто бажає відкрити власну справу… Я взяв участь в другій. Все відбувалося онлайн (у зв’язку з карантинними обмеженнями).  Заняття -   по блоках: створення команди, написання бізнес-плану, ведення документації, відкриття  ФОП, написання звітності тощо. Кожен з учасників писав свій бізнес-план який реалізовує. Хтось бажав перетворити на власну справу захоплення аеродизайном, дехто виробляв шкіряні вироби  та надалі бажав на цьому заробляти. У мене на меті було, як своє хобі – фотографію, направити у прибуткове русло. У жовтні почав реалізовувати проєкт. Відкрив ФОП, наразі на етапі написанні постів, розкрутки бренду, набиття бази клієнтів…Студії не планую – буде сайт».  

Далі з розмови з Дмитром дізнаємося, що фотографією він зайнявся років сім тому. До рук потрапила перша дзеркалка, робив любительські фото, вдосконалювався. Він має ще досить цікаве хобі – ковальська справа. «Це хобі з’явилося із захоплення вогнем і металу… Розпалюєш горн, кладеш метал…і придаєш йому форму…Це магія, медитація. Попри фізичну навантаженість -  розслабляєшся. Покидаєш негатив. Він згорає. Неймовірне відчуття..»

А ще Дмитро любить подорожувати Україною. Побував на Азовському морі: об’їхав від Кирилівки та Маріуполя. Побував в Карпатах, піднявся на Петрос — гора у Рахівському районі Закарпатської області. Одна з найвищих вершин гірського масиву Чорногора. Популярний об'єкт пішохідного туризму.

«Взагалі подорожі подобаються з дитинства, (авт.посміхається) раніше подорожував вулицями Ніжина, та мріяв розширювати кругозір. Тож здійснюю дитячу мрію… Подорожую власним транспортом. А це відчуття свободи: незалежність від потягів, розкладів руху.. Влітку здійснив ще одну  мрію – побував у  Румунії, Сербії, Чорногорії. На цьому не зупиняюсь!», - зазначає ніжинець Дмитро Піщулін.

Тетяна Марченко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: