Завантаження ...
banner

Ніжинський виш відвідав Посол Ісламської Республіки Пакистан

 Ніжинський виш відвідав Посол Ісламської Республіки Пакистан  фото

12 листопада до Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя з офіційним візитом завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Ноель Ізраель Хохара.

Під час зустрічі з ректором університету Олександром Самойленком обома сторонами було досягнуто низку домовленостей. Зокрема, найближчим часом буде підписаний документ про відкриття першого в Україні центру Пакистанської культури на базі Ніжинського вишу, узгоджені кроки по налагодженню безпосередніх зв’язків з університетом Карачі щодо початку запуску спільних науково-дослідницьких програм, а також можливості вивчення вперше в Україні мови урду шляхом стажування студентів Ніжинського університету в освітніх установах Пакистану, обговорені шляхи налагодження обміну (культурного, мистецького, освітнього) між громадянами обох країн, навчання громадян Пакистану в Ніжинському університеті. Усі вищезазначені кроки матимуть велику користь для зміцнення двосторонніх стосунків між двома державами.
 
Почесні гості були приємно вражені Музейним комплексом, історією та сьогоденням університету, музеєм рідкісної книги та тією культурною та просвітницькою діяльністю, яку вони здійснюють на сучасному етапі.
Ректор Ніжинського вишу Олександр Самойленко висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч закладе фундамент співпраці і сприятиме подальшому розвитку дружніх взаємин між Україною та Пакистаном. На згадку про зустріч ректор вишу та Посол обмінялися пам’ятними подарунками.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: