Завантаження ...
banner
banner

Ніжин: жителів району вулиці Липіврізька почуто!

Ніжин: жителів району вулиці Липіврізька почуто! фото

Екологічна проблема об'єднала  мешканців вулиці Липіврізька та дотичних вуличок до цього району. – Дихати іноді неможливо, сморід… Все в пилюці, покрито шаром пилу і рослини, і вікна, попрата білизна », - бідкаються люди. Та звинувачують в цьому  власника  території колишньої меблевої фабрики, який займається виробництвом соняшникової олії.

Відповідне звернення ми публікували на  Mynizhyn.com Ніжинка жаліється, що виробництво олії труїть всю округу

Мешканці б’ють на сполох й вже почали діяти…Настроєні радикально: збирають підписи, аби направити листи – скарги у відповідні інстанції, в тому числі на Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА аби  там відповідно відреагували, адже саме виробництво за словами тамтешніх жителів, ніяким нормам не підлягає, бо ну надто тісно сусідує з приватними обійстями.

Сьогодні, на оперативній нараді підняла це питання і заступник міського голови Ірина Грозенко.

Коментує : «Живу у тому районі. Проблему знаю не зі слів. Днями зайшла до місцевого магазину…А там біля нього зібралася юрба, люди підписують лист. Побачили мене і озвучили проблему. Ірино Вікторівно, кажуть, давайте  пройдемось разом та поглянемо…Що до норми - 300 метрів  до жилих будинків, там явно мова не йде, будинок на будинку «на носі», а  поряд ще дві багатоповерхівки. Турбує мене це питання як і мешканку, так і посадовця, адже крім того, що забруднюється середовище, мене хвилює і те, що фурами розбиваються дороги, які з такими великими потугами в минулому році відремонтували у тому районі. Дорожнє ж покриття не передбачене для такого важковантажного транспорту. Звісно, це добре, що на території міста працюють підприємці, але ми не зможемо кожен рік для них ремонтувати дороги. Тут потрібен всебічний підхід до вирішення цього питання…»

Міський голова Олександр Кодола  зазначив, що про дану проблему поінформований. «Питання важливе - наголосив, -  З одного боку – добре, що на території громади створюються  виробництва, нові сфери підприємницької діяльності, але з іншого  - вони не мають шкодити місту та його мешканцям! Маємо скарги на роботу і інших підприємств, що до  викидів…»

Міський голова дав розпорядження надіслати листи відповідним інстанціям та службам : Держпродспоживслужбі, санстанції, відділу економіки, податковій, для надання інформації  про діяльність підприємства . Буде створено комісію. Заслухають і людей, і підприємця.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: