Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відбувся традиційний благодійний ярмарок

У Ніжині відбувся традиційний благодійний ярмарок фото

«МАЄШ ЗАЙВЕ — ПРИНЕСИ, ПОТРЕБУЄШ — ВІЗЬМИ!» В Ніжині відбувся черговий благодійний ярмарок

Очільниця Червоного Хреста у Ніжині Наталія Саєнко розповіла, що даний ярмарок – цьогоріч вже 18-й. Шість з них проведено для Крутівської і Талалаївської громад за їх запрошенням. Вчора, наприклад, автівка Червоного Хреста відправилася у найвіддаленіші села Ічнянської громади.

Загалом благодійні ярмарки проводяться у Ніжині вже три роки: позаминулого їх відбулося також 18, минулого – через пандемію – тільки 6.

Наталія Володимирівна працює спільно з волонтерами, серед яких – студенти і пенсіонери. За підписаною з Ніжинським університетом угодою, студенти надають Червоному Хресту посильну допомогу, зокрема, у проведенні благодійних ярмарків. Зі слів Н. Саєнко, хлопці та дівчата працюють залюбки.

Пенсіонери також приходять сюди за покликом душі. Наразі у волонтерській команді понад 30 чоловік. Допомагають хто чим може. Приміром, один чоловік вже чотири роки надає транспортні послуги.

«Без автомобіля доводилося дуже важко. Також не було і свого приміщення для зберігання речей. Я щиро вдячна настоятелю храму святої Покрови о. Михаїлу та матушці Дар'ї за те, що надали нам приміщення у храмі, де наразі ми зберігаємо гуманітарну допомогу. Вони також вболівають за нашу спільну справу. Хочу висловити подяку Ніжинському міському голові Олександру Кодолі та його команді, депутатам Ніжинської міської ради, а також всім не байдужим жителям громади за проявлене милосердя та колосальну підтримку», — підкреслила Наталія Володимирівна.

Якщо сприятиме погода, благодійний ярмарок відбудеться у Ніжині ще.  

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото автора   

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: