Завантаження ...
banner
banner

Нове сучасне обладнання у Ніжинській міській лікарні

Нове сучасне обладнання у Ніжинській міській лікарні фото

Травматологічне відділення Ніжинської міської лікарні ім. М. Галицького отримало нове сучасне обладнання для виконання артроскопічних операцій.

КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М.Галицького» інформує: Відтепер можливе виконання таких малоінвазивних операцій як резекція менісків, реконструктивні втручання на хрящі, дебридмент та лаваж суглоба, синовектомія, видалення хондроматозних тіл.

Спеціальними показаннями до проведення артроскопії є: пошкодження менісків, пошкодження зв’язок, пошкодження і захворювання синовіальної оболонки, пошкодження і захворювання суглобового хряща, пошкодження і захворювання жирового тіла, деформуючий артроз, ревматоїдний артрит, реактивні артрити.

Артроскопія це сучасний, «малотравматичний» метод діагностики та хірургічного лікування суглобів, який є «золотим стандартом» у всьому світі.

Артроскопія проводиться під загальною або місцевою анестезією. Камера-артроскоп та необхідні для втручання хірургічні інструменти вводяться в суглоб через проколи в шкірі діаметром кілька міліметрів. Зображення з відеокамери передається на екран. Артроскопія дозволяє оглянути суглоб з середини, діагностувати та/або провести лікування.

Зазвичай після проведення артроскопії значно зменшується або зникає больовий синдром, набряклість і випіт в суглоб, збільшується амплітуда рухів, відновлюється функціональна активність м'язів і опорність кінцівки. Найбільш виражені позитивні зрушення відзначені у пацієнтів із застарілими і хронічними ушкодженнями суглобного хряща, хронічним посттравматичним синовіїтом, деформуючим артрозом, ревматоїдним артритом. Поліпшення загального стану хворих і функції суглоба після артроскопії служить початком ремісії захворювання на багато місяців. Позитивна динаміка захворювання пояснюється видаленням патологічної синовіальної рідини, що містить так званий суглобовий дебрис - різних розмірів фрагменти суглобового хряща, фібринові плівки та нитки, грудочки муцина і ін. Іригація (промивання великим об'ємом стерильного 0,9% фізіологічного розчину) суглоба при артроскопії має виражений терапевтичний ефект у хворих з деформуючим артрозом, ревматоїдним артритом, так як знімає запалення.

Звертатися з приводу артроскопії в травматологічне відділення. Пацієнт при собі повинен мати електронне направлення.

Завідувач травматологічного відділення Пруденко Г.Г.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: