Завантаження ...
banner
banner

КП «ВУКГ» змінить тарифи на послуги з побутовими відходами

КП «ВУКГ» змінить тарифи на послуги з побутовими відходами фото

Сьогодні, 18 листопада, на виконкомі Ніжинської міської ради йшлося «Про  встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами комунальному підприємству «Виробниче управління комунального господарства».

Підприємство просить переглянути дані тарифи, затверджені ще три роки тому. З того часу змінилося законодавство, складова витрат з вивезення ТПВ, майже удвічі виросла мінімальна зарплатня, на 140% підвищилися ціни на запчастини. У тариф до пунктів «вивезення» і «захоронення» пропонується додати ще й «перероблення».

«Законодавство забороняє захороняти несортовані відходи», — підкреслив головуючий наради, перший заступник Ніжинського міського голови Федір Вовченко.

«Ми будемо першими в Україні, хто введе послугу з переробки вторсировини», — зауважив заступник начальника КП «ВУКГ» Владислав Корман.

Нові тарифи нададуть можливість стабілізувати роботу комунального підприємства, суттєво зменшити навантаження на міський бюджет (приблизно на 7,5 млн. грн.), КП «ВУКГ» матиме змогу самостійно розглядати придбання необхідної техніки.

Виконком прийняв рішення встановити плату за послуги з поводження з побутовими відходами (вивезення, перероблення, захоронення твердих побутових відходів) у розрахунку на 1 мешканця в місяць у розмірі (з урахуванням ПДВ):

43,70 грн. – для населення житлових будинків багатоквартирних та одноквартирних упорядкованих;

48,00 грн. — для населення житлових будинків індивідуальної забудови (будинків приватного сектору).

Тарифи, встановлені даним рішенням, вводяться в дію:

— для бюджетних установ та інших споживачів — з 12 листопада 2021 року;

— для населення — з 1 грудня 2021 року.

Джерело: https://www.uezd.com.ua/

Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: