Завантаження ...
banner
banner

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи фото

Саме 21 листопада 2013 року відбулись перші протестні акції у відповідь на дії тодішньої влади - було припинено курс на євроінтеграцію. Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом скасували.

День Гі́дності та Свобо́ди — свято в Україні, що святкується щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революії (початок 22 листопада 2004 року) та Революії Гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що святкувалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом президента тодішньої влади. 13 листопада 2014 року тодішнім Президентом України було підписано указ, згідно з яким в Україні 21 листопада святкується День гідності та свободи.

Міський голова Олександр Кодола теж привітав ніжинів зі святом.

21 листопада відзначаємо День Гідності та Свободи, який встановлений на згадку про початок двох революцій, що продемонстрували світові політичну волю українського народу –  гідне життя в цивілізованій незалежній державі. В 2004 році ми були змушені захищати свій вибір, а  з листопада 2013 –  європейський шлях розвитку нашої країни.

Ці події змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній і незалежній Україні.

Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні, учасників революційних подій, українських воїнів, які беруть участь у війні на Сході України, усіх, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній, суверенній, правовій державі.

Вітаю всіх, хто відстояв перемогу Революції Гідності та сьогодні мужньо боронить кордони нашої держави. Світла пам’ять тим, хто не з нами.

Патріотизм й мужність героїв залишаться в нашій пам’яті назавжди, стануть гордістю і прикладом для майбутніх поколінь.

Нехай буде мирне небо над нашою землею, добробут й родинна злагода у кожній оселі, та не згасає віра в щасливе майбутнє нашої держави.

Слава Україні!

З повагою, міський голова Олександр Кодола

фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: