Завантаження ...
banner

До уваги отримувачів житлових субсидій!

До уваги отримувачів житлових субсидій! фото

15 листопада 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №1184 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою внесено зміни до положення про порядок призначення житлових субсидій.

Mynizhyn.com інформує:

Внесеними змінами надано право на отримання субсидії особам, зокрема, у випадках:

- якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років;

- якщо особи, які перебувають у трудових відносинах з підприємством і знаходяться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку на підставі довідки ЛКК (пункту 3 частини першої статті 25 Закону України «Про відпустки»);

- у разі придбання житла за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету, при цьому такі кошти не враховуватимуться до сукупного доходу сім'ї під час обчислення субсидії.

Крім того, при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані у селищах міського типу, а також ті, на які оформлено спадщину, за умови, що жодне із житлових приміщень, яке перебуває у власності, не здається в оренду.

Також зазначеною постановою змінено загальну суму заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги за наявності якої житлова субсидія не призначалась. До внесених змін ця сума становила 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн). Відтепер житлова субсидія не призначатиметься у разі наявної простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

Звертаємо увагу, що громадянам, яким було відмовлено у призначенні житлової субсидії із зазначених причин мають право повторно звернутись за її отриманням.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

Управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради.

Читати по темі: До уваги одержувачів державних допомог

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: