Завантаження ...
banner

Відзначили трьох ніжинських волонтерів у сфері надання безоплатної правової допомоги

Відзначили трьох ніжинських волонтерів  у сфері надання безоплатної правової  допомоги  фото

Напередодні Міжнародного дня волонтера, який щорічно відзначається 5 грудня, директор Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бригинець привітав волонтерів у сфері надання безоплатної правової допомоги подяками від Координаційного центру з надання правової допомоги та подарунками.

.«Один із стратегічних напрямів діяльності системи БПД – це правопросвітництво.  Завдяки діяльності волонтерів БПД ще більша кількість громадян може дізнатися про нас, а отже, і захистити свої права.  З метою підвищення  правової свідомості, культури та обізнаності населення за  6 місяців  волонтерами  Ніжинського місцевого центру  поширено  у мережі Інтернет більше 70 тематичних публікацій про  діяльність  системи БПД,  проведено близько 10  заходів  інформування громадян про право на безоплатні правову допомогу та порядок його реалізації.”- зазначив  Володимир Бригинець.
       Громадські активісти, які з 23 квітня 2021 року є учасниками  всеукраїнського проекту «Волонтер БПД» -  це Каріна Акопян та Олександр Турчинов ( громадські радники  у північному регіоні,  співробітники  Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя ) , Андрій Шимко (громадський радник  у північному регіоні, член Громадської ради при Державній службі України з безпеки на транспорті, адміністратор магазинів DNIPRO-M ).
        Щоб стати волонтерами БПД, претенденти пройшли дистанційний навчальний курс, отримали відповідні сертифікати, а за результатами співбесід  з ними були підписали договори про провадження волонтерської діяльності.


         «Для нас  волонтерство - це інвестиція у майбутнє за рахунок свого часу, власних зусиль та свого таланту. Кожен, хто має бажання волонтерити, окрім основного виду діяльності (навчання, роботи, сім’ї), повинен ставити перед собою питання, яка буде користь від його  особистої  діяльності для суспільства, громади і держави. Волонтер стає частинкою великого дійства і відкриває нові можливості для себе. Спробувавши раз волонтерити  уже не можеш зупинитися!» -  ділиться враженнями  Карина Акопян.
          «Волонтер  ділиться своїм професійним досвідом, власними здібностями, витрачає свій час і не чекає за це матеріальної винагороди. Тому від кожного залежить, як розвиватиметься волонтерство нашого міста – з нашою активною підтримкою чи безглуздими докорами. Усі ми є творцями цієї історії. Нас, як волонтерів, перш за все цікавить якомога ширша поінформованість членів Ніжинської громади про їхні права та обов'язки за допомогою друкованих та електронних засобів і  особистого спілкування. Правова освіта кожного члена громади- це наше безпосереднє завдання!» - зауважив  Олександр Турчин.
          «Найголовніше правило в моєму житті : " Залишатися людиною у будь- якій ситуації".  Волонтерство у сфері надання безоплатної правової допомоги є гарним  досвідом у плані здобуття практичних знань і навичок роботи з людьми. Погоджуючись бути волонтером чи організовуючи волонтерську спільноту, важливо  розуміти, які задачі ставиш перед собою, і які для цього маєш ресурси. Саморозвиток - це невід'ємна частина  мого  життя . Радий бути частиною волонтерського руху, приємно відчувати, що мої дії та знання можуть стати для когось корисними.» -  пояснив Андрій Шимко.

Волонтери працюють у сфері надання БПД за такими напрямами: беруть участь у підвищенні правової свідомості, культури та обізнаності населення (правопросвітництво): інформують громадян про право на безоплатну правову допомогу та порядок його реалізації; сприяють забезпеченню доступу громадян до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги: допомагатимуть розміщувати інформацію, здійснюватимуть перенаправлення, комунікуватимуть з об’єднаними територіальними громадами, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та спілками, благодійними фондами. Допомагатимуть налагодити взаємодію центрів з надання БВПД з партнерськими організаціями.
 
 

Читати по темі: "Я цим живу": ніжинська волонтерка Карина Фільчакова про свою діяльність

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: