Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський хірург врятував пацієнта, у якого застрягла у горлі куряча кістка

Ніжинський  хірург врятував пацієнта, у якого застрягла у горлі  куряча кістка фото

Кістка в горлі - це часта проблема, з якою звертаються до лікаря-лора, хірурга або в травматологічні пункти. І добре, що все закінчується благополучно...

"Нам ще з дитинства батьки говорили: «ретельно пережовуй їжу», «не поспішай, поїж спокійно», «не перехоплюй на льоту». І я, коли став батьком, також не став винятком, і своїй дитині говорю подібні фрази. Проте справа не тільки в тому, що ретельно подрібнена їжа краще засвоюється та забезпечує організм поживними речовинами. Як лікарю-практику мені доводиться стикатися з багатьма цікавими історіями, і ось одна з них., - розповідає Олег Бойко, хірург, завідувач хірургічним відділенням №1 Ніжинської ЦМЛ ім. М. Галицького,  Пацієнт Л, вирішив нашвидкоруч пообідати куркою, і ось, ковтаючи все величезними шматками, відчув, як щось застрягло в горлі. Він і водою запивав і намагався проштовхнути той шмат, заїдаючи тією ж куркою, але ні, як стояло поперек горла, так і стоїть.
Тож, оглянувши пацієнта в приймальному відділенні, я  забрав його до ендоскопічного кабінету.
За допомогою ФГДС було зрозуміло, що в стравоході застрягла куряча кістка. Довелося прикласти немало зусиль, щоб вилучити її звідти. Після чого,отримавши рекомендації, задоволений пацієнт пішов додому".

⠀ - Отак, працюючи, і розумієш, що вислів «як кістка в горлі» іноді має зовсім не переносне значення.
Бережіть себе та своїх рідних., - підсумовує лікар.

Повідомляє Mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: