Завантаження ...
banner
banner

Як та на що можна витратити 1000 за вакцинацію

Як та на що можна витратити 1000 за вакцинацію фото

Отримати допомогу можуть всі громадяни України, які досягли 18 років, пройшли повний курс вакцинації та мають зелений сертифікат. Для цього має бути встановлений застосунок "Дія" та відкрита віртуальна цифрова карта "є-Підтримка".

Mynizhyn.com надає роз'яснення як отримати віртуальну 1000. Спершу необхідно встановити застосунок "Дія", авторизуватись, замовити сертифікат про вакцинацію (якщо до цього він не був згенерований), у меню "Послуги" обрати є-Підтримка". Зі списку запропонованих  банків вибрати свій і подати заявку на отримання коштів. Поки є тільки п'ять банків: А-Банк, Альфа-Банк, Укргазбанк, ПриватБанк, Монобанк. Пізніше будуть додані й інші банки. Зауважимо, що ці кошти не можна зняти готівкою або перевести на іншу карту. Перелік послуг на що можна витратити кошти є в застосунку "Дія".

В кого паперовий чи закордонний сертифікат для отримання електронних грошей не підходить. Обов'язково має бути "Дія". Громадяни, які мають звичайний телефон, можуть попросити родичів їх авторизувати та отримати віртуальну 1000. Для цього користувач виходить з застосунку "Дія" і авторизує нового користувача. Таким чином кошти будуть зараховані на електронну карту.

Гроші можна використати частинами. Залишок буде відображатися на рахунку в особистому кабінеті вашого банку. Також, якщо на залишку є невелика сума - решту можна буде доплатити власними коштами. Витратити віртуальну 1000 можливо і за допомогою телефону. Для цього потрібно підключити карту до Google Рay (для Android) або Apple Рay (для іPhone) з технологією NFC. Витрачати кошти можна тільки через цю систему телефоном. Достатньо зайти в програму і піднести пристрій до терміналу. 

Зараз програма "є-Підтримка" працює в тестовому режимі. Для отримання коштів в першому етапі, який буде з 19 грудня, потрібно згенерувати цифрову карту до 29 грудня.

Читати по темі: Що робити якщо в "Дія" не підтягується сертифікатТисячу за вакцинацію можна буде витратити на ліки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: