Завантаження ...
banner
banner

62 сесія міської ради

Вчора відбулася 62-га сесія Ніжинської міської ради. Участь у ній взяли 36 депутатів з 47. Серед присутніх на сесії був Олександр Кодола, щойно обраний у народні депутати по нашому, 209-му виборчому округу.


Ніжинська міська рада

Вчора відбулася 62-га сесія Ніжинської міської ради. Участь у ній взяли 36 депутатів з 47. Серед присутніх на сесії був  Олександр Кодола, щойно обраний у народні депутати по нашому, 209-му виборчому округу.

Основним питанням засідання стало підбиття підсумків виконання місцевого бюджету за 9 місяців поточного року.

Цифри оголошені на сесії вселяють оптимізм – план з надходжень виконується на 95 – 100 %, а отже затримок з заробітних плат та пенсій бути не повинно.

Щоправда це не стосується працівників житлово-комунальної сфери які, через арешт рахунків комунального підприємства, не отримують своїх грошей по 3 - 5 місяців.

Жителі Воздвиженської вулиці можуть сподіватися на реконструкцію своєї вулиці – проектна документація готується і, можливо, вже в наступному році, справа зрушить з місця.

Ніжинські козаки, які проводять тактичну підготовку бійців для військових дій на сході, отримали в оренду приміщення для занять на пільгових умовах, щоправда замість 3-х років, на які сподівалися, всього на один.

Серед найбільш болючих і актуальних питань є виділення земельних ділянок для будівництва житлових будинків жителям міста. На сьогоднішній день є більше 150 заяв на їх видачу. До них найближчим часом мають також додатися і ділянки, передбачені державною програмою для військовослужбовців – учасників бойових дій.

Для вирішення цього питання міська рада найближчим часом планує включити до території міста 50 га. прилеглої території і використати їх для задоволення потреб громадян.

Не вирішеним так і залишається проблема торгівлі на вулицях Московська, Подвойського та Гоголя, прилеглих до Центрального ринку. З одного боку це все ж таки центр міста і торгівлі на вулиці тут не місце, а з іншого – де вести торгівлю підприємцям, які не можуть собі дозволити, або не хочуть торгувати на території ринку.

Складна ситуація і з відсутністю освітлення на багатьох вулицях міста у вечірній час – рахунки комунального підприємства арештовані.

У зв’язку з пожежею на міському сміттєзвалищі знову були піднято питання про проект будівництва полігону для сміття чи заводу з його переробки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: