Завантаження ...
banner

Ніжинські поліцейські затримали підозрюваного у шахрайстві

Ніжинські поліцейські затримали підозрюваного у шахрайстві фото

Старою схемою "ваші родичі в біді" знову скористався шахрай та виманив у довірливої бабусі гроші. 17 грудня, близько опівдня, до поліції звернулася 88-річна мешканка м. Ніжина та розповіла, що кілька годин тому постраждала від шахрайських дій невідомого.

Співробітники групи реагування патрульної поліції Ніжина затримали на місцевому вокзалі чоловіка, який ошукав літню жінку. Підозрюваний - 34-річний уродженець Луганської області. Чоловік раніше судимий за скоєння майнових злочинів та зберігання наркотичних засобів.

На телефон пенсіонерки подзвонив незнайомець, який представився головним лікарем однієї із лікарень столиці. Він повідомив, що її донька потребує невідкладної операції. Щоб нібито допомогти дочці жінка має терміново надати гроші і написати заяву. Пенсіонерка виконала всі вимоги незнайомця та віддала всі свої заощадження - 14 тисяч гривень та 1200 США.

Лише після того, як невідомий забрав гроші та зник, жінка зателефонувала дочці й дізналася, що з нею все гаразд. Пенсіонерка зрозуміла, що її ошукали і звернулася по допомогу до поліції.

Того ж дня поліцейські, за допомогою камер відеоспостереження, встановили особу, яка може бути причетна до злочину. Наряд групи реагування патрульної поліції, що цілодобово несе службу на залізничному вокзалі, помітив чоловіка, який за описом був схожий на підозрюваного. Поліцейські затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліція розслідує провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Затриманому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Читати по темі: На Чернігівщині поліцейські викрили жінку, яка займалася «телефонним» шахрайством

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: