Завантаження ...
banner
banner

У хлопчика з Ніжинщини є мрія – почути мамин голос…

У хлопчика з Ніжинщини є мрія – почути мамин голос… фото

Артем – перша дитина у сім’ї. На першому році життя йому діагностували двобічну сенсоневральну приглухуватість 3-4 ступеня та дитячий церебральний параліч, лівобічний спастичний геміпарез із тяжким стійким порушенням функції кінцівок.

Зараз молодому носівчанину Артему 12 років, увесь цей час сім’я докладала неабияких зусиль, щоб допомогти хлопчику досягнути успіхів у розумовому розвитку та навчанні, де він зазнавав значних труднощів.

Зараз Артем закінчив 5-й клас Білоцерківського навчально-реабілітаційного центру на достатньому рівні і перейшов до 6-го. Він виявляє зацікавленість до навчання, здібний до фізкультури – це його улюблений предмет (пише dobro.ua).

2% населення землі має певні порушення слуху. Найчастіший діагноз – “сенсоневральна втрата слуху”. Якщо не контролювати і не лікувати хворобу, вона може привести до повної втрати слуху, причому в короткі терміни. Втрата слуху в цьому випадку має незворотний характер. Основний симптом сенсоневральної приглухуватості – зниження гостроти слуху. Разом із цим можуть проявитися й інші порушення, наприклад, вестибулярного апарату: погіршення координації рухів, шум у голові, запаморочення, нудота.

Зараз у Артема немає жодного слухового апарату! Раніше батьки брали 1 апарат у кредит, але він зламався у 2012 році, і відтоді хлопчик без апаратів, розмовляє він зі значними вимовними дефектами та жестовою мовою, але сурдопедагоги бачать хорошу перспективу в оволодінні хлопчиком якісним усвідомленим усним мовленням, та для цього вкрай необхідні два слухові апарати. На жаль, сім’я має великі матеріальні труднощі, виховує маленьку сестричку Єлизавету віком менше року і не спроможна придбати для Артема слухові апарати. Ваша невелика підтримка допоможе зробити Артему великий крок до повноцінного майбутнього

  17 грудня 2021 року, в місті Носівка, відбувся благодійний ярмарок, присвячений дню Святого Миколая. Всі отримані кошти будуть направлені Артемку на слухові апарати!
 
 Проте, хто не мав можливості відвідати благодійний аукціон, але має чуйне серце і стійке бажання допомогти Артему чути свою неньку, може перейти за посиланням – https://dobro.ua/…/glukhota_ne_vidnime_pravo_na…/…, та відправити посильну для кожного з Вас суму коштів.
 
Давайте подаруємо дитині новорічне диво – чути мамин голос!
 
НЕБАЙДУЖІ, ГУРТУЙМОСЯ НАВКОЛО ПРОБЛЕМИ!
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: