Завантаження ...
banner
banner

З 23 грудня Чернігівська область переходить в "жовту" зону карантину

З 23 грудня Чернігівська область переходить в "жовту" зону карантину фото

Станом на 21 грудня в "червоній" зоні карантину перебувають вісім областей: Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Черкаська, Чернігівська. Вже з 23 грудня в "жовту" зону карантину переходять Житомирська, Миколаївська, Сумська, Черкаська, Чернігівська та Київська області.

Рішення ухвалила на позачерговому засіданні державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відвідувати громадські заклади на "жовтому" рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має "жовтий" COVID-сертифікат чи довідку 063/о.
Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.
На "жовтому" рівні епіднебезпеки громадські заклади не можуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має відповідних документів.
За критеріями Міністерства охорони здоров'я, визначеними для "червоної" зони, завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я для пацієнтів з COVID-19, повинна складати понад 65%; кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — більше ніж 60; коефіцієнт виявлення COVID-19 методом ПЛР — більш як 20%; рівень зростання загальної кількості госпіталізованих протягом останніх семи днів — більш як 50%.

https://www.gorod.cn.ua
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: