Завантаження ...
banner
banner

Зайчики, сніжинки та мушкетери...Чи змінилася мода на дитячі новорічні костюми за десятиліття?

Зайчики, сніжинки та мушкетери...Чи  змінилася мода на дитячі новорічні костюми за десятиліття? фото

Новий рік – свято, яке люблять і діти, і дорослі. Але у дорослих є своє уявлення про нього і свої очікування, а для дітей це період чудес, коли вони можуть не тільки доторкнутися до казки, але і стати безпосередніми її учасниками на ранках та карнавалах...

Чи  змінилася мода на дитячі новорічні костюми за десятиліття дізнавалися журналісти mynizhyn.com.

Дєдкова Ірина Станіславівна, завідувачка дошкільним навчальним закладом (ясла-садок)№25 "Зірочка " загального розвитку дітей.

"Розпочалася новорічна феєрія новорічних ранків в нашому садочку! Діти ясельної групи задали щирий, веселий настрій зі справжніми емоціями та посмішками. І, якщо чесно, то я не уявляю саме цих діток в костюмі супермена чи людини павука…Звичайно це Сніжинки, Зайчики, Їжачки , Вовчики, Ведмедики та Гномики. За 37 років моєї праці в дошкільному закладі за бажанням батьків були поодинокі випадки в сучасному костюмі. Але все ж таки переважно це казкові герої, Цукерки, Принци та Принцеси, Ялиночки, Феї, Бабусі Ягусі, Пірати та багато інших. Та й і сценарії, які пишуть наші музичні керівники з вихователями разом більш до душі саме з такими героями. Новий рік – це казка, а казку створюємо. Старші хлопчики полюбляють костюми Мушкетерів, Бетмена, Людини-Павука, різних супергероїв, але із задоволенням виконують ролі Вовчиків, Ведмедиків тощо. Дівчаткам догодити – це запропонувати бальну сукню Феї, Попелюшки, Снігової королеви…Дітвора обожнює атрибути до костюмів : чарівні палички, ліхтарики, шпаги, снігові кульки та багато, багато іншого. Перший новорічний костюм моєї донечки був звичайно Сніжинка, а потім вона так гарно виконувала роль Лисички, що одягала його завжди, у старшій групі Ксюша, звичайно, була у костюмі Принцеси. Пісні, музика звичайно змінилась, стала більш сучасною, цікавою, але все-таки про Зиму та новорічну казку, чудовий настрій та веселий сміх!!! З прийдешніми святами!!!

Луняк Євген Миколайович - український науковець, історик, доктор історичних наук, завідувач кафедри історії України, професор Ніжинського державного університету імені М. В. Гоголя.

- Завжди любив новий рік. Пам'ятаю, що в садочку ми танцювали й розповідали вірші. Хвилювався, коли розповідав віршик Діду Морозу. Втім я досить швидко дізнався, що насправді Діда Мороза не існує, а це лише переодягнена людина. Тож "просвіщав" про це своїх товаришів. В садочку пам'ятаю, що, крім зайчика, ми танцювали "яблочко" в костюмах морячків. У школі  був вовком і піратом.

Володимир Хоминець - ведучий та організатор розважальних заходів різноманітного спрямування.
 

Протягом навчання в університеті – ведучий усіх загально університетських заходів і участь у двох театральних гуртках. І ким тільки йому не доводиться бути нині. Приміряв на себе різні костюми та амплуа...

А от у дитинстві, на новорічних ранках, був гусаром, мушкетером і котиком...."Над костюмами "чаклувала" мама - сама шила, наприклад, вбрання Гусара, а решту - десь брали, діставали...щось переробляли, обшивали "дощиком". Я завжди чекав Нового року, а особливо  діда Мороза з подарунками. Його не боявся. Він приходив з подарунком. Запам'яталися пакунки зі смачними цукерками та мандаринками. Тоді це було круто! Своєму сину Андрію теж готували костюми, його найулюбленіша роль -  мушкетер. " - поділився Володимир спогадами з дитинства.

Ольга Кобзарь, викладач,  голова циклової комісії режисури театралізованих заходів КЗ"Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької.

"Новорічні ранки мого дитинства припали на період дефіцитів та черг. Святкові вбрання до свята шила мама ночами після роботи . Пам' ятаю як була Сніжинкою, сукню шили з білої тканини, чимось схожа на ситець, та марлі. Накрохмалювали та оздоблювали дощиком, фольгою, ватою. В першому класі, навіть Снігуронькою була. З самого Києва везли корону. Нічого ціннішого не пам' ятаю, як ту корону з цупкого паперу прикрашену блискітками. Мої дівчата вже виросли з новорічних ранків. Не до душі їм були сукні розкішних панянок. Метеликами, кошенятами були. А одного разу, навіть, костюм ковбоя готували та Пеппі Довгопанчохи. Я щаслива, що ми живемо в такий час, коли можна або придбати новорічний костюм, або пошити, або взяти на прокат. А хочеш, вдягни улюблену сукню, обери корону в найближчому маркеті і ти- королева"

Дізнавалася ТЕТЯНА МАРЧЕНКО
 

Шановні читачі mynizhyn.com, якщо у вас є своя новорічна дитяча історія (фото), і ви з нею хочете поділитися, надсилайте на нашу пошту mynizhyn.com@gmail.com, ми залюбки опублікуємо.  А за найцікавішу - чекає сюрприз!!!!!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: