Завантаження ...
banner
banner

«Чернігівгаз» збільшив тарифи за розподіл газу на 8,6 %

«Чернігівгаз» збільшив тарифи за розподіл газу на 8,6 % фото

З 1 січня 2022 року в Україні зросли тарифи за розподіл газу. На Чернігівщині тариф збільшився на 8,6% і становитиме 2,11 грн за кубометр, хоча «Чернігівгаз» прагнув трикратного підвищення, аргументуючи це збільшенням власних зарплат і тому подібним.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук голова фракції «Слуга народу» в Чернігівській обласній раді – заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов.

Він акцентує увагу на тому, що такі високі тарифи далеко не у всіх — у багатьох регіонах України ціни залишаються в рази меншими. Так, тариф Київгазу складає 38 коп. за м3, Черкасигазу – 68 коп. за м3, Кременчукгаз – 55 коп., Харьківміськгаз – 52 коп., Запоріжгаз – 1.10 грн., Криворіжгаз – 64 коп. за м3. і т.д.

«Думаю, що це краща ілюстрація того, чому газорозподільчі мережі треба негайно повертати у власність громад і ставити крапку в тарифному пограбуванні наших громадян, — зазначив посадовець. — Найближчим часом розпочну зустрічі в громадах, аби спільними діями прискорити цей процес».

sknews.net

Читати по темі: З січня очікується підвищення пенсій

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: