Завантаження ...
banner
banner

Викрито мешканця Ніжина за умисне зберігання дитячої порнографії 

Викрито мешканця Ніжина за умисне зберігання дитячої порнографії  фото

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури викрито факт умисного одержання доступу до дитячої порнографії  з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та умисне зберігання дитячої порнографії мешканцем м. Ніжина (ч. 1 ст. 301-1 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що 55-річний місцевий мешканець протягом 2021 року вивантажував з мережі Інтернет і зберігав у своєму комп’ютері порнографічну продукцію, в тому числі за участі дітей.

Під час проведення обшуку за місцем проживання користувача IP-адреси та портів, з використанням яких вивантажувався вказаний контент, виявлено й вилучено системний блок, на якому зберігався значний обсяг фото- та відеоматеріалів, що містять ознаки дитячої порнографії.

На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та призначення відповідних експертиз.

Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області, оперативний супровід здійснює відділ протидії кіберзлочинам в Чернігівській області ДКП НПУ.

Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: