Завантаження ...
banner
banner

Будьте уважні та не впускайте незнайомців до своїх осель

Будьте уважні та не впускайте незнайомців до своїх осель фото

Поліція Чернігівщини застерігає громадян бути уважними та не впускати в дім незнайомців, які можуть представлятися соцпрацівниками, співробітниками комунальних служб чи «благодійниками», щоб проникнути до помешкання довірливих людей для скоєння злочину.

Здебільшого зловмисники скоюють крадіжки майна за відсутності господарів вдома. Але бувають випадки, коли громадяни самі впускають у свої домівки злочинців, які видають себе за співробітників пенсійного фонду чи подорожуючих волонтерів та пропонують мешканцям Чернігівщини «допомогу».

Так, 10 січня до поліції надійшло повідомлення від 75-річної мешканки Ніжинського району. Пенсіонерка впустила в дім двох невідомих жінок, які запропонували їй «допомогу» та відволікали розмовами. Після уходу незнайомок жінка виявила нестачу 5000 гривень та за годину викликала поліцію.

За цим фактом поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наголошує: будьте обачними та в жодному разі не довіряйте невідомим людям, не відчиняйте дверей та не запрошуйте їх увійти у будинок. Завжди перевіряйте документи та надану незнайомцями інформацію.

У разі, якщо візитери представляються співробітниками комунальної служби чи соціальними працівниками, – зателефонуйте диспетчеру або в соціальну установу, щоб з’ясувати, чи направляли їх на вашу адресу.

Якщо неподалік свого дому чи оселі сусідів ви помітили невідомих осіб, які здаються вам підозрілими – телефонуйте на «102».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: