Завантаження ...
banner
banner

Прогноз погоди на вихідні 15–16 січня

Прогноз погоди на вихідні 15–16 січня фото

Цей вікенд не потішить приємною погодою для прогулянок, тому Sinoptik.ua радить українцям відпочивати вдома, в колі сім'ї та друзів. За гостинним столом або переглядом гарного фільму до будь-яких погодних примх буде байдуже.

Погода на вихідні на Півночі та в Центрі

У північних та центральних областях країни вихідні будуть незатишними, з хмарною погодою та денною температурою від 0 до -4 °С. У суботу опадів зранку практично не буде, а вдень можливий дрібний сніг, який закінчиться до вечора. Вдень у неділю опади не прогнозуються. Ночі будуть помірно морозними (до -5–7 °С), у Сумській та Полтавській областях пройде мокрий сніг.

Прогноз погоди 15–16 січня у південних регіонах

В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях небо майже цілодобово буде затягнуте хмарами, але обійдеться без опадів. Удень стовпчики термометрів покажуть до +3–6 °С, уночі — близько 0 °С. Зверніть увагу: через сильний вітер (до 11 м/с) у суботу на вулиці буде сльотаво, так що одягайтеся тепліше.

Погода на Заході України

Вдень у суботу та неділю у західних областях очікується хмарна погода з проясненнями при температурі близько 0 °С. Уночі з 15 на 16 січня можливі помірні морози: до -7–8 °С на Закарпатті та близько –4–5 °С в інших областях. Сніголавинна обстановка в Карпатах на вихідних сприяє активному відпочинку. На трасах у Львівській області можна спокійно кататися на лижах та бордах. В Івано-Франківській та Закарпатській областях зберігається помірний ризик сходження снігових лавин, тобто тільки на крутих схилах і лише при великих навантаженнях.

Погода у східних регіонах

За даними Sinoptik.ua, у суботу на Сході країни вдень буде близько 0 °С, уночі — до -2–3°С. У неділю буде трохи холодніше: вдень термометри покажуть -1–3 °С, уночі — до -6 °С. У Донецькій та Луганській областях 15–16 січня падатиме дрібний сніг.

Погода на понеділок

На Півдні тиждень розпочнеться з температури +4–6 °С та хмарної погоди з проясненнями. У західних, північних та центральних областях погода на початку тижня буде сніжною, за температури близько 0 °С. У східних областях очікується нульова температура, у Харківській та Дніпропетровській областях пройде невеликий сніг.

Народні прикмети 15–16 січня

У день пам’яті Серафима Саровського, 15 січня, наші пращури спостерігали за хмарами: якщо ввечері їх було багато, чекали на відлигу. А якщо бачили, що сороки ховаються під покрівлю, готувалися до сильних снігопадів. Дивилися на небо й 16 січня: якщо вітер швидко гнав хмари, незабаром мали прийти хуртовини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: