Завантаження ...
banner
banner

Артроз: лікуємо, а не маскуємо симптоми

Артроз: лікуємо, а не маскуємо симптоми фото

Проблема артрозу вражає все більшу кількість людей, і що страшніше - хвороба “молодшає”: все частіше із проблемами суглобів до нас звертаються люди 35-40 років. А інколи навіть молодші…

Це вимагає по-новому подивитись на проблему, шукати нових, максимально ефективних методик лікування, що будуть впливати на саму причину хвороби, а не просто прибирати симптоми.

Раніше артрози лікували епізодично, ситуативно: є скарга, симптом - шукали, як усунути. Але сучасна світова медицина  прийшла до необхідності системного підходу в лікуванні цього захворювання.

Було чітко визначено механізм розвитку хвороби та усі можливі травмуючі елементи. А знаючи їх, ми можемо на них впливати.

Такими травмуючими елементами, що “запускають” прогресування хвороби, можуть бути:

  • травмування, стирання хрящів. У такому випадку найдієвішим лікуванням буде плазмотерапія.
  • спазмування м’язів. Тоді застосовується сучасні фізіотерапія: ударно-хвильова терапія, електротерапія.

Зменшення міжсуглобових поверхонь. У цьому випадку ефективним буде витяжіння суглоба. Така методика наразі є лише у АвангардМед і вже показала приголомшливі результати

Одним із найбільш сучасних визнаних у світі методів лікування артрозу є лазеротерапія. Цей метод широко застосовується в Європі та Америці, і ось нарешті є в Україні, у Рівному. Але це має бути лазер високої інстенсивності, адже тільки такий апарат має глибину проникнення до 12см і дістає до хряща. А отже - може зняти запальні процеси, біль та запустити процеси відновлення хряща.

Втім, перш за все, слід переконатись, що діагноз “артроз” встановлено правильно.

Часто артрози плутають із периартрозами. Це стан, коли сам суглоб ще не вражений, а вражені м’язи і зв’язки навколо нього.

Більш звичні для нас назви периатрозів - “лікоть тенісиста”, “кисть домогосподарки” і т.д.

Якщо у пацієнта саме периартроз, то жодних ін’єкцій, а особливо блокад, до яких входить велике дозування гормонів, робити категорично не можна!

Периартрози успішно лікуються і виліковуються! В АвангардМед ми застосовуємо комплексне лікування: методики, котрі відновлюють пошкоджену колагенову структуру зв’язкового апарату в місцях прикріплення м’язу до кісток.

Однією з найефективніших методик є ударно-хвильова терапія, під дією якої виробляється колаген, що заміщує пошкоджену тканину зв’язки.

Лазер високої інтенсивності знімає біль, запалення та пришвидшує дію УХТ. А класична фізіотерапія розслабляє м’язи, розвантажуючи хворий суглоб.

У деяких випадках досвідчені ортопеди також використовують плазмотерапію. Але у цьому разі плазма не вводиться в порожнину суглобу, а інфільтруються пошкоджені тканини, які після таких ін’єкцій швидко відновлюються.

На відміну від мазей, блокад, які лише тимчасово знімають запалення, таке лікування відновлює пошкоджені структури та повертає повноцінну якість життя.

Тому, якщо у вас болять суглоби, важливо вчасно і точно встановити чітку причину, діагноз. Та обрати те лікування, котре буде спрямоване на усунення цієї причини, дозволить самостійно відновитись пошкодженим тканинам, хрящам і не допустить розвитку ускладнень.

Саме за такою схемою працюють лікарі АвангардМед.

Чернігівський центр вертебрології та реабілітації «Авангард Мед»

Проспект перемоги, 119А;

Тел.: 097 560 65 65;

https://www.facebook.com/avangard.med.CH

https://instagram.com/avangard.med

https://avangardmed.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: