Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відзначили День Соборності

У Ніжині відзначили День Соборності  фото

22 січня Україна відзначає День Соборності. У 1919 році у цей день було проголошено Акт возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 

Ніжинська громада приєдналася до загальноукраїнського відзначення. Представники ніжинської влади та громади 21 січня  зібралися біля пам'ятного знаку "Герої не вмирають", що по вул. Гоголівській, де відбулося покладання квітів.

До присутніх з промовою звернулися секретар ради Юрій Хоменко та капеланПочесний громадянин міста Ніжина, народний Герой України, настоятель Всіхсвяцької церкви  Сергій Чечин.  

Після вшанування Героїв, які віддали своє життя за незалежність й цілісність України, урочистою ходою ніжинці пройшли до парку ім. Т.Шевченка та поклали квіти.

 

21 січня 1990 року, в переддень 71-ї річниці злуки УНР і ЗУНР, понад мільйон людей взялися за руки, з’єднавши Івано-Франківськ (столицю ЗУНР), через Львів до Києва. Акція відбулася з ініціативи Народного Руху України. Цей живий ланцюг був одним з наймасштабніших у світовій історії та став ще одним кроком до здобуття незалежності Україною.

 

 

 

Читати по темі: Маленькі ніжинці створили один міцний, дружній ланцюг єдності

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: