Завантаження ...
banner
banner

На півночі Чернігівщини значно побільшало вовків

На півночі Чернігівщини значно побільшало вовків фото

Харчів у лісі небагато, тому у віддалених селах хижаки нападають на свійських собак, а іноді шукають поживу і на подвір’ях. На це місцевому старості Олександрові Волкогону жалілися мешканці Ларинівки.

«Проблема вовків дійсно існує. У наших селах вони не такі активні, а у Гнатівці, Кудлаївці та Ушівці – там вовки «побрали» собак. Я особисто вовка в селі не бачив, а от на сліди в лісі натрапляв часто»- пояснив він.

Позаминулого тижня молоді мисливці застрелили пару дорослих хижаків, самця та самку, поблизу села Блистова. Зіткнулися з ними, коли полювали в загоні на зайця та лисицю.

Олексій Попелуха бачив трофеї. За кілька днів здобув і свій – вовчицю.

На півночі Чернігівщини значно побільшало вовків

«З’їхавши з траси, я побачив два свіжі вовчі сліди. А потім і самих вовків, які бігли полем. Я відрізав їх машиною від лісу, подзвонив додому, щоб привезли зброю. Приїхав батько з меншим братом. Вовків було двоє: вовк утік, а вовчицю ми «забрали», – уточнив мисливець.

Хижака-втікача вполювали між селами Ларинівка та Фаївка, за 20 кілометрів від локації, де перед тим «взяли» двох вовків. Єдине пояснення, чому ареал такий вузький - вкрай мало.

«За цей рік я не бачив жодної косулі. Хоч й не так часто виїжджаю на полювання, але – факт. Кабан є, заєць є, лисицю «забирав», двох єнотовидних собак «забрав». А от з косулею все погано. А тут іще вовки», - наголосив Олексій Попелуха.

Місцеві помітили: сіроманців у лісах значно побільшало. Колись за зиму зустрічали один-два сліди, а зараз - безліч. Мисливствознавці стверджують: навала вовків пов’язана з міграцією. На північ області хижаки мандрують із Білорусі, Росії та з Чорнобиля.

Джерело val.ua ( Чернігівщина»)

Фото – Олексій Попелуха

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: