Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині стартував проєкт "Почуй мене"

У Ніжині стартував проєкт "Почуй мене" фото

На цей проєкт зібралися: педагоги, вихователі, місцеві активісти, поліцейські, патрульні, викладачі, працівнки університету, студенти та просто люди, які долучилися до вивчення жестової мови в Ніжинській громаді. Він стартував вже вчетверте.

В Україні люди розмовляють різними мовами. Але є одна мова, яку використовують не дуже часто, окрім територіальних організацій українського товариства глухих (УТОГ) - це жестова мова. За статистичними даними - кожна десята людина має порушення слуху. Ніжинська УТОГ налічує 400 осіб, з яких 150 проживають в м. Ніжині, в т. ч. і дітей.

"Ми вперше маємо досвід реалізації соціального проєкту за кошти наших громадян, які будуть оволодівати навичками жестової мови! Маємо ще велику радість та дякуємо за довіру і фінансову підтримку в межах проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)", що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні British Council Ukraine та за підтримки Громадської організації "Міцна громада", - написала Галина Бондаренко.

Також додала: "Цей проєкт не відбувся б, без професійного викладача жестової мови, Голови Ніжинської територіальної організації УТОГу Лесі Дробної.Так приємно, що ми разом можемо втілити в реальність наші ідеї, які допоможуть розбудовувати інклюзивне доступне громадянське суспільство в Ніжині".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: