Завантаження ...
banner

Поліцейські на "гарячому" затримали крадія церковних цінностей

Поліцейські на "гарячому" затримали крадія церковних цінностей  фото

У Срібнянській громаді Прилуцького району Чернігівщини група реагування патрульної поліції миттєво прибула на виклик та заскочила зловмисника всередині обікраденого храму. Чоловіка затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Увечері 1 лютого до поліції надійшло повідомлення, що у Срібному невідома особа розбила вікно храму та проникла всередину. Телефонувала місцева жителька, яка стала випадковим свідком злочину і швидко зорієнтувалася в ситуації.

На місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції Прилуччини. Прибувши за викликом, поліцейські виявили сліди проникнення до храму та плями крові зловмисника. Всередині церкви причаївся невідомий чоловік з порізами на руці та шиї: травмувався, коли розбив скло та ліз крізь вікно. Він саме встиг викрасти гроші зі скриньки для пожертв, а при собі мав ще два великі пакети — вірогідно, для іншої здобичі, заволодіти якою не вдалося через швидке прибуття поліції.

Правоохоронці встановили особу цього громадянина. Ним виявився раніше засуджений 53-річний мешканець одного з сіл громади. Нещодавно він звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання також за крадіжку з проникненням.

Поліцейські затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Викрадені гроші у нього вилучено.

Слідчий Прилуцького районного відділу поліції відкрив провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Максимальне покарання згідно з нею — до шести років позбавлення волі.

Наразі триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: