Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські картингісти: Для когось картинг — це перша сходинка в автоспорт, для інших – сенс життя

Ніжинські картингісти: Для когось картинг — це перша сходинка в автоспорт, для інших –  сенс життя фото

Картинг – вид моторного спорту, у якому застосовуються карти – невеличкі гоночні автомобілі з відкритими колесами. Карт може розвивати швидкість від 24 км/год (любительські моделі) до 260 км/год (спортивні суперкарти). Такі гоночні автомобілі є і в Ніжині.

Зліва з дипломом Андрій Власенко, зправа від нього Денис Кікін

Станція юних техніків у Ніжині включає в себе багато різних та цікавих гуртків: "Оригамі", "Дизайн", фотогурток, авіамодельний, "Народні ремесла" та багато інших. Гурток "Картингу" включає в себе не тільки їзду на гоночних картах, а й конструюванні самих машин, учні вчаться як поводитись з технікою, беруть участь у змаганнях, де можна показати свої навички та випробувати свій гоночний автокарт.

Картинг в Ніжині розташований на території ЗОШ №15. Відвідати гурток можна у вівторок та четвер о 16:00, у неділю - о 12:00. Mynizhyn.com поспілкувались з керівником гуртка Опанасеко Віктором Івановичем. Він розповів, що займатись навичками картингу можуть всі охочі з 11 років. Саме головне, що заняття - безкоштовні.

В теплу пору року учні тренуються на доріжці для картингу, яку в 2021 році збудували на території гуртка. Такий вид спорту дуже цікавий. Також, восени та навесні, вихованці гуртка беруть участь у змаганнях з картингу. Зазначимо, що картингісти з Ніжина не пасуть задніх, та здобувають перемоги.

Зокрема відмітимо двох талановитих юнаків, які посіли почесні призові місця у чемпіонаті Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості, де проводились змагання з картингу на приз одного із засновників цього напрочуд популярного виду спорту як серед молоді так і серед поважних спортсменів Петра Новицького. 

Наші спортсмени Денис Кікін та Андрій Власенко посіли почесні 3 місця і привезли додому бронзу. Бажаємо чемпіонам більших перемог та нових досягнень!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: