Завантаження ...
banner

Ніжинські військові запевняють: ситуація у межах кордону контрольована і спокійна

Ніжинські військові запевняють: ситуація у межах кордону контрольована і спокійна фото

7 лютого, розширену міжвідомчу нараду Ніжинський міський голова Олександр Кодола розпочав з актуального питання — безпеки населення в умовах наростання напруження біля кордонів, підконтрольних Україні. З цією метою на нараду були запрошені військові, відповідальні за територіальну оборону у Ніжинській громаді.

«Запевняю: ситуація у межах кордону контрольована і спокійна. Збройні Сили знаходяться на достатньо високому рівні. А мені є з чим порівнювати. У 2014 році, коли розпочалася анексія Криму, я обіймав посаду першого заступника голови Чернігівської обласної ради. Тоді у нас нічого не було. Сьогодні – зовсім інша ситуація. В Україні – одна з найкращих армій в Європі. Ми маємо безпрецедентну підтримку у світі. Вже прибув 8 літак від Сполучених Штатів Америки, який доставив майже 100 тис. боєприпасів. Ми вдячні всім нашим міжнародним партнерам. Але, крім міцності держави, повинна бути і міцність українського народу, зокрема, Ніжинської громади. Її нам і потрібно забезпечити», — зауважив міський голова.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Микола Чуйко повідомив, що наразі на території Ніжинської громади розміщуються 61 захисна споруда, з них 8 бомбосховищ та 53 протирадіаційних укриття; 92 споруди подвійного  призначення, 20 найпростіших укриттів. Алгоритм дій у разі небезпеки отримали всі керівники установ та організацій. У місті створено спеціальну комісію, є план евакуації населення.

Заступник начальника Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Микола Баргамін також заспокоїв громаду: «Ситуація стабілізована та контрольована. Поки що про мобілізацію не йдеться. Але у разі необхідності ми повністю готові до виконання поставлених задач».

Про те, що у Ніжинському районі діятиме 163 батальйон територіальної оборони, повідомив командир Володимир Жук.  Наразі батальйон сформований на 78%, до кінця лютого буде сформований на всі 100%. До військового формування увійшли молоді люди, які набули практики у зоні АТО та ООС. Вже проводиться планова бойова підготовка.

Але, на жаль, фінансування поки що недостатньо. Користуючись нагодою, командир батальйону звернувся до керівників установ та підприємств за допомогою в облаштуванні місць для військовослужбовців, а також попросив дозволу на проведення роз’яснювальної роботи у колективах.

«На минулому тижні стало відомо, що РНБО вивчає питання передислокації військових частин, розміщених в зоні ООС до інших регіонів.

Чернігівська область не виключення. Саме тому на черговому засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради ми направили звернення про доцільність розміщення однієї з військових частин, передислокованих із зони ООС, на території міста до РНБО та Міністерства оборони. Наше місто готове розмістити передислоковану військову частину – у нас є всі необхідні умови, належна територія.  

Ніжин – це осередок патріотів, які мають досвід співпраці та взаємодопомоги із військовими частинами, зацікавлений у розширенні такої співпраці. У разі необхідності сотні ніжинців візьмуть до рук зброю і захищатимуть свої місто та країну!" — підсумував міський голова О. Кодола.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук . Фото з мережі Інтернет

Читати по темі: Куди сховатися у Ніжині? Адреси захисних споруд

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: