Завантаження ...
banner
banner

Спільний проєкт «Місцями козацької слави»

Спільний проєкт «Місцями козацької слави» фото

Про створення комплексного туристичного продукту повідомив козелецький селищний голова Валентин Бригинець під час чергової сесії селищної ради.

«Для популяризації нашої громади в туристичному просторі в рамках проєкту DOBRE Козелецька селищна рада спільно з Ніжинською, Батуринською, Сухополов’янською та Парафіївською громадами взяла участь у конкурсі від USAID, щоб реалізувати у 2022 році спільний проєкт «Створення туристичного кластера «Місцями козацької сили», – зазначив Валентин Бригинець.

Загалом ініціатором проєкту стала Ніжинська міська рада.

Це триденний тур вихідного дня, під час якого туристи зможуть відвідати козацькі пам’ятники на теренах громад, спробувати себе в ролі ремісників і писарів козацької епохи, скуштувавши страви національної кухні, зможуть ознайомитися з історією козацького краю та найвідоміших туристичних об’єктів Чернігівщини. Проєкт спрямований на пошук, вивчення, відродження та популяризацію козацької спадщини Чернігівщини як єдиного туристичного, культурного і мистецького простору.
Участь у міжнародному конкурсі від USAID стала початком грантової історії селищної ради – це новий старт для розвитку громади та підтримки місцевих ініціатив із покращення туристичного потенціалу Козелеччини. Водночас впроваджено нову практику співпраці з іншими громадами, що створює перспективи розвитку партнерських відносин. У селищній раді вже розроблено та затверджено Програму розвитку туризму, згідно з якою з місцевого бюджету буде виділено 100 000 грн. Загальний бюджет проєкту «Створення туристичного кластера «Місцями козацької сили» становить понад 1 млн грн.
 

Реалізовувати Програму планують навесні цього року.

 
Зокрема, в міському парку буде встановлено будівлю туристичного інформаційного центру зі зрубу, виготовлено стилізовану форму одягу для екскурсоводів, сувенірну та рекламну продукцію, інформаційні вказівники, встановлено обладнання для кування монет «Монетний атракціон». Зараз у Козелецькій селищній раді працюють над затвердженням туристичного маршруту в смт Козелець і підготовкою екскурсійних матеріалів.
273595199_453606476476725_22899640813047568_n

Джерело: cheline.com.ua

Читати по темі: У Ніжині на День міста ярмаркуватимуть. Вже готуються

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: