Завантаження ...
banner
banner

Керівництво ніжинськького району хоче співпрацювати з поляками

Днями голова районної ради Олег Бузун та Спілка поляків «Астер» звернулися до Маршалка Вармінсько-Мазурського Воєводства Пана Ґ. М. Бжезіна з листом, у якому окреслені основні напрямки можливої співпраці

Україна Польща, поляки у ніжині

Днями голова районної ради Олег Бузун та культурно-просвітницька Спілка поляків «Астер» звернулися до Маршалка Вармінсько-Мазурського Воєводства  Пана Ґ. М. Бжезіна з листом, у якому окреслені основні напрямки співпраці з  одиницями територіального самоврядування, імовірно повітового рівня, Республіки Польща, а саме такі:

1. Для підвищення рівня розвитку економіки, освіти, медицини, культури та місцевого самоврядування (беручи до уваги сучасний розвиток польських напрацювань) керівництво Ніжинського району запрошує до співпраці один із повітів Польщі.
 
2. Для підвищення рівня розвитку освітніх і науково-практичних питань у сільському господарстві запрошуємо до співпраці агротехнічний навчальний заклад Польщі з Ніжинським агротехнічним інститутом.
 
3.Маючи достатньо розвинену спортивну базу, досвід проведення спортивних змагань на республіканському рівні, просимо допомогти в організації товариської зустрічі між командами міста Ніжина, Ніжинського району та польською командою.
 
Для кращої орієнтації властей Вармінсько-Мазурського Воєводства в специфіці  та достоїнствах ніжинської землі запропоновано ознайомитись із детальною інформацією  щодо району та установ, котрі маємо наміри долучити до співпраці. До листа додано мультимедійні презентації про Ніжинський район та один із навчальних закладів – Ніжинський агротехнічний інститут НУБіП України.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: