Завантаження ...
banner
banner

Ряд місцевих ЗМІ повелися на фейк про безкалорійний торт "Фітнес"

Вчора, 5 серпня, на одному із місцевих сайтів Ніжина, з'явилася, як зазначають автори, сенсаційна новина, про те що місцеві кондитери виготовили торт з нульовою калорійністю, яка виявилася фейком


Вчора, 5 серпня, на одному із місцевих сайтів Ніжина, з'явилася, як зазначають автори, сенсаційна новина, про те що місцеві кондитери виготовили торт з нульовою калорійністю. Повідомляється, що після появи цього торта "фуд-стилісти та тренери естетичного поїдання десертів відразу почали рекомендувати цей витвір смакового мистецтва своїм постійним клієнтам". 

Також зазначається, що у  планах виробництва запустити цілу лінійку подібних виробів, а саме: чізкейк «90-60-90″, бублик «Вишукана талія», ромова бабка для чоловіків «Сталевий біцепс» та рогалик «Міцний горішок» для пенсіонерів.

Цю новину швидко новину  почали поширювати користувачі соцмереж та передрукували інші ЗМІ зокрема "Високий Вал", Nizhyn.in.ua та "Чернігівський монітор"



 

Першоджерелом інформації про фітнес-торт став сайт фейкових новин, Free-news.in.ua на якому вказано "Не вірте тому, що кажуть у новинах"

На зображенні, розміщеному на даному сайті, справді є торт "Фітнес", який виробляв "Ніжинський хліб". 

Ми звернулися до представників ТОВ "Ніжинський хліб", які повідомили, що справді раніше виготовлявся торт "Фітнес", але він мав калорії, хоч і невелику кількість, не менше 500. Тому назвати цей торт безкалорійним не можна, він був низькокалорійним. 

На запитання, чи планується виготовлення ромової бабки для чоловіків "Сталевий біцепс" та рогалика "Міцний горішок" для пенсіонерів, працівниця "Ніжинського хліба" повідомила, що це якась нісенітниця і вперше про це чує.

А відомий ніжинський кондитер Тетяна Полуцька зазначила, що виготовити безкалорійний торт неможливо, у будь-якому випадку він буде мати калорії.

Будьте уважними, адже на сайті  Free-news.in.ua чітко вказано "Важливо: всі персонажі та події, описані на сайті вигадані, будь-які збіги випадкові!"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: