Завантаження ...
banner
banner

Ігор Алєксєєнко про виконання міської програми підтримки учасників АТО

В рамках міської цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців міста Ніжина на 2015 рік постійно проводяться ряд заходів.

Ігор Алєєксєєнко,

В рамках міської цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців міста Ніжина на 2015 рік постійно проводяться ряд наступних заходів.

Створена та постійно діє робоча група з питань координації надання соціальної підтримки учасникам АТО та членам їх сімей. Робоча група також координує співпрацю з благодійними, волонтерськими організаціями з метою залучення позабюджетних коштів для надання допомоги учасникам АТО та їх сім’ям.  
 
У 2014-2015 н.р. у загальноосвітніх навчальних закладах навчалося 132 учні, батьки яких є учасниками АТО, охоплені харчуванням – 115; у ДНЗ – 50 дітей, 49 – харчується за кошти міського бюджету.
 
Улітку 2015 року відпочило у пришкільних таборах з денним перебуванням 5 учнів, у наметовому містечку – 2; оздоровилося у позаміському закладів оздоровлення та відпочинку м. Я.П. Батюка – 9.
 
Всього забезпечено оздоровленням та відпочинком 17 дітей учасників бойових дій, дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичної операції, а саме:
  • 9 дітей учасників бойових дій (позаміський табір оздоровлення та відпочинку імені Якова Батюка с. Вертіївка);
  • 1 дитина учасника бойових дій в закладі оздоровлення «Сузір’я», Коропського району, с. Вишеньки;
  • 5 дітей учасників бойових дій в пришкільних таборах оздоровлення та відпочинку з денним перебуванням;
  • 2 дітей учасників бойових дій – наметові містечка.
Ніжинською ЦМЛ ім. М.Галицького за 7 місяців 2015 року в стаціонарних відділеннях було проліковано дев’ять  (9) воїнів-учасників АТО, на лікування яких було витрачено 7 870 грн. бюджетних коштів, передбачених міською програмою для даної категорії населення.
 
За звітній період Ніжинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою визначення соціально побутових потреб сімей загиблих та учасників АТО, які опинилися у складних життєвих обставинах станом на 04.08.2015р. відвідано  та складено відповідні акти 480 сімей учасників АТО (в них 306 дітей): 215 - сім’ї, члени яких демобілізовані, 7- загиблі.
 
До Ніжинської міської ради надійшло 287 звернень від учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО про виділення земельних ділянок.

Ніжинська міська рада рішеннями сесій надала 6 дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо виділення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд членам сімей загиблих учасників АТО, 26 дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо виділення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд учасникам АТО. Планується надати 25 земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.
 
Відповідно до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 19 лютого 2015 р. № 42 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету № 206 від 11 вересня 2014р.«Про плату за навчання в початкових  спеціалізованих мистецьких навчальних закладах» повністю звільняються від плати за навчання:
  • Діти, батьки яких загинули під час проведення АТО;
  • Діти із сімей вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.
Та звільняються від плати за навчання на 50%:
  • Діти учасників бойових дій в зоні АТО.
На розгляд членів виконавчого комітету 13 серпня 2015 року буде винесено проект рішення  «Про плату за навчання в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах», де також  надаються пільги для дітей, батьки яких загинули під час проведення АТО – звільняються повністю від плати за навчання та для дітей, батьки яких є учасниками дій в зоні АТО - звільняються від плати за навчання на 50%.

В централізованій бібліотечній системі оформлена постійно-діюча виставка "На шляху до свободи". У першому розділі "Герої не вмирають" створена папка про загиблих під час сутичок на Майдані та у зоні АТО. У другому "Вони загинули за Україну" – висвітлюється інформацію про ніжинських бійців, які вже не повернуться до дому. У третьому розділі під назвою"Стан душі - волонтер" - про мужність людей, які ризикують собою заради інших.

Виставку обрамлює державний прапор з підписами бійців 1-ої окремої танкової бригади, який був переданий бійцем - Зеленяком Олександром Миколайовичем.
 
Міська газета «Вісті», ДКП «Ніжинське телебачення» та відділ інформаційно-аналітичного забезпечення та комунікацій з громадськістю створили спеціальні рубрики з метою висвітлення в засобах масової інформації заходів, спрямованих на підтримку учасників АТО та членів їх сімей.

Юридичний відділом надається постійна безоплатна правова допомога  та юридичні послуги щодо захисту порушених прав учасників АТО, членів сімей загиблих учасників АТО. За активної допомоги відділу у місті зареєстрована громадська організація “Ніжинська міськрайонна спілка учасників АТО”.

Також по місту встановлено 7 меморіальних дошок загиблим учасникам АТО, ще встановлення ще однієї дошки планується у найближчий час.
 
Варто додати що 442 сім’їосіб мобілізованих до лав Збройних сил України станом на 30.07.2015 року отримали матеріальну допомогу в розмірі 1000 грн., 349 сімей осіб, які беруть участь в антитерористичній операції отримали матеріальну допомогу в розмірі 300 грн. на оплату комунальних послуг, 24-ом учасникам  АТО  37 тис. грн., та 10 сім’ям загиблих учасників АТО по 10 000 грн. В загальному сума коштів становить близько 700 тисяч гривень.   

nizhynrada.org
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: