Завантаження ...
banner

Цей одвічний біль - Афганістан

Цей одвічний біль - Афганістан фото

Афганська війна тривала майже 10 років. У ній взяли участь більш ніж 160 тисяч українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність, серед них було чимало наших земляків.

Сьогодні, 15 лютого, відбулися заходи приурочені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Вшанувати пам’ять побратимів традиційно у стінах Ніжинської міської ради зібралися воїни-афганці та представники влади.
Ніжинський міський голова Олександр Кодола зазначив: «Шановні ветерани, сьогодні ми відзначаємо 33 річницю виведення військ з Афганістану. Для всіх нас це важлива дата, адже український народ заплатив велику ціну у цій війні. За мужність і героїзм та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав дозвольте вручити вам Почесні відзнаки ».
Почесними грамоти виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області за багаторічну допомогу сім’ям загиблих військовослужбовців в Республіці Афганістан, учасникам бойових дій Афганістану та з нагоди 33-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан були нагороджені: Бойко Петро, Дерека Володимир, Дерека Віталій, Євтух Сергій, Ігнатенко Олександр, Калашник Микола, Кривець Віктор, Колесник Валерій, Лазоренко Сергій, Марусечко Михайло, Петрик Віталій, Пабат Анатолій, Талалаївський Віктор, Шимко Володимир, Шевлюга Володимир.
Після вручення грамот та нагород всі присутні проїхали до Пам’ятного знаку на честь земляків воїнів-інтернаціоналістів та поклали квіти до його підніжжя.  
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Ніжинська міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: