Завантаження ...
banner

"Свічки надії" від ніжинки Надії

"Свічки надії" від ніжинки Надії фото

Парафія св. Володимира та Ольги у співпартнерстві з Територіальним центром надання соціальних послуг розпочала цікавий проект - соціальна майстерня під назвою "Крила надії". Розмова з ідейницею та куратором проекту - Надією Пушкою.

 - Пані Надіє, розкажіть нашим читачам про себе?
Я родом зі Львова. В Ніжині ми з чоловіком проживаємо більше 10 років. Саме в це місто отця Романа Пушку, священника Української Греко-Католицької Церкви, благословили на служіння. Ніжин мене одразу вразив своєю давньою історією та видатними постатями. Коли я навчалась на філологічному факультеті у Львівському національному університеті ім. Івана Франка, ніколи б не могла подумати, що з часом буду прогулюватись вуличками, якими колись ходив Микола Гоголь, або ж Марія Заньковецька. В Ніжині народився вже і наш син Данило. Багато років маю можливість волонтерити серед ніжинської громади. Виникало завжди багато ідей.
 
 
 - Але для реалізації доброї справи потрібно було шукати однодумців!?
 Нам пощастило, ми змогли налагодити партнерство з громадською організацією "Час для нас", керівником є Галя Б'янка, яка активно завжди нас підтримує, а також вже добрими друзями є працівники Територіального центру надання соціальних послуг. Та просто добродії, які з радістю відгукуються на поміч. Завдяки цим людям нам вдалось зреалізувати не одну ідею.
 
 - Розкажіть про соціальну майстерню  "Крила надії".  На що вона спрямована?
  Вже третій місяць я є куратором цікавого проекту. Розпочали ми його діяльність при парафії св. Володимира та Ольги у співпартнерстві з Територіальним центром надання соціальних послуг. Це соціальна майстерня під назвою "Крила надії". Ми виготовляємо свічки, і не просто самі це робимо, а проводимо цілі майстер-класи з її створення. Кредо нашої майстерні: "Зроби свічку - стань благодійником". Підгледіла я сам процес створення свічки у сестер монахинь з Чернігова. Мене це захопило. Процес дуже приємний і творчий.
 

Маючи гарячий парафін, різнобарв'я кольорів, форми і спеціальні свічкові ароматизатори можна створити чудо.

 

І творити тут можна на свій смак і розсуд. Найважче у цьому процесі - очікування.

Застигає свічка близько 2-х годин. Але це того вартує. Подивіться яка краса! Свічка в нашому народі мала особливу роль. Її використовували не лишу в побуті, а й у певних релігійних обрядах та традиціях. Та й зараз усі свята, романтичні зустрічі, дні народження не обходяться без свічки. Згадайте, коли найперше свічка має для нас особливе символічне значення. На мою думку, це Тайна Хрещення. Адже саме в цей момент в серці немовлятка Бог запалює вогник. Вогник добра, любові і краси. І вже відтоді наше життя нагадує оту свічку, яка приносить іншим тепло і радість. А це, на мою думку, і є основне покликання і мого, і вашого життя. Здавалось би, ми живемо в 21 столітті, час надсучасних технологій. Але ніщо не замінить нам живого вогника, який тліє у свічці. Сьогодні запалити свічку і побути в спокої і в мирі з собою - це велика розкіш, але дозволяймо її собі.
 
Надіє, дякую за розмову. Вдалих проектів, та реалізацій у запланованому!
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: