Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці, а ви любите котиків: 17 лютого День кота в Європі

Ніжинці, а ви любите котиків: 17 лютого День кота в Європі фото

Це свято створене з ініціативи італійського журналіста Клауді Ангелетті, який працював в журналі Tuttogatto - World Cat Day, або відомий нам як День кота в Європі, відзначають з 1992 року - 17 лютого. Це народне і громадське свято. Вибір дня був пов’язаний з лютим місяцем саме тому, що цей період знаходився під знаком Водолія (знак зодіаку), який характеризується в італійській культурній традиції, як знак вільних і незалежних духів.

Справа в тому, що за часів інквізиції, особливо кішок та котів чорного кольору, активно винищували, вважаючи їх помічниками злих сил, піднебесних духів злоби, що мешкають в повітрі.

Коти і кішки - дивовижно добрі і граціозні, мудрі та ласкаві тварини, дуже довірливі і уважні не тільки до самих себе, але і до нас, намагаються бути нав’язливими тільки по-доброму, наполегливо поважають свободу.

Mynizhyn.com зібрали кілька історій про домашніх улюбленців. У кожного вона своя: цікава, захоплююча, чарівна, навіть казкова.... Але якою б не була ця історія - всіх об'єднує одне, домашній улюбленець: милий, пухнастий, грайливий муркотик.... Приємного перегляду.

 Валерій Пархоменко:

Лунтік народився 21 вересня, якраз коли місяць був у повні... Назвали його в честь цієї події (ніби з місяця звалився). Ласкаво називаємо котика Луня. Він мамин синочок... Хоча з виду на неї і не схожий: у мами ніс чорний, а в нього рожевий і вуха теж! Сам білий, пухнастик з чорною плямою на голові, потім дві на спині біля хвоста у формі серця, сам хвіст чорний і пухнастий як у єнота! В їжі дуже не вередливий, їсть все що і господарі: і суп, і борщ, і макарони (але якщо чимось засмачить добреньким). Любить найбільше балуватись з мамою, а ще дуже допитливий - дослідив кожен метр двору і вже навчився сам залазити по дереву на 2 поверх гаража! На руки йти не хоче і не любить, хіба якщо грязько на дворі, то можна його перенести і потім зразу виривається на землю. 16 лютого теж повня, а значить Лунтіку було 5 місяців з чим його і вітаю!

Оксана Куксенко: 

Тімоху підкинули у під'їзд 23 лютого,11 років тому. Йому було десь 3 місяці. Коли його взяли то на лоток пішов зразу, розумний та вихований. Наш Тіма гурман - їв сиру картоплю. Також любить їсти капусняк і червоний борщ зі сметаною, печінку. Взимку спить під ковдрою. Колись з балкону на льоту зловив голуба, ледь відняли. З усіх йде тільки до мене, але їжу приймає від всіх членів сім'ї.

Ліна Яроцька: 

Марсель (5 років) та Рижик (3 роки). Марселя купили, бо дуже хотіли такого вредного кота, а Рижика знайшли на вулиці, його треба було рятувати, бо в нього були серйозні проблеми з очима. На жаль одне око прийшлося видаляти, а інше не бачить в повному обсязі, а реагує лише на світло. Коти подружились майже відразу, їм однозначно разом веселіше, бо є кого відлупцювати.  Бешкетники ще ті. До речі, Рижик виріс дуже лагідним котом, любить мене переминати лапками, ніби робить массаж, а його мурчання чують навіть сусіди за стіною. З приводу їжі, вони їдять корм вологий та сухий, але Марсель не соромиться попросити шматок піци або ковбаски, фастфуд йому до душі. Люблю своїх котів ще й за те, що вони всю ніч міцно сплять, наче виснажені після важкої фізичної роботи мужики, лягають разом з нами і прокидаються тоді коли й ми.

Алла Колесник:

Котику 6 місяців. Спочатку думали, що дівчинка і назвали Фанта, а згодом зрозуміли, що це Фантик! Дуже любить Настю (старша донька), спав з нею, а маму і Лєрку (менша доня), боявся.... Лєра тягає, а мама за шкоду (любить на стіл залізти) сварить. Любить їсти сосиски та картопляне пюре.

Наталія Ювко:

Кицьку звати Марта. Ім'я давала донька. В честь кішки однієї блогерки. Взяли у сусідки, після того як наш попередній котик помер. Характер у кицьки дуже своєрідний. Вона мені наче собака наполовину. Любить гратися різними дрібними предметами. Їх треба кидати, а Марта потім в зубах приносить. Дуже полюбляє м'ясо.

Валерія Загній:

Цей сірий веселун з'явився в нашому домі майже 4 роки тому, його звати Грейс.  Мені дуже давно мріялось про котика, але тривалий час я не могла собі його дозволити. На сайт оголошень зайшла з цікавості, щоб подивитися на гарні фото котів, там побачила цього вислоушку. Ми швидко до нього звикли. Характер у Грейсі своєрідний: дружелюбный, не агресивний, допитливий, грайливий. А ще він чистюлька і ходить ніби хвіст за тобою по дому. Не любить лишатися сам, надзвичайно радіє, коли всі приходять додому і можуть з ним пограти, це він обожнює. Грейок мене підтримує будь-де: чи коли я готую, чи коли лягаю відпочити - він не лишається осторонь. Наші з ним рухливі забави підіймають мені настрій, а коли він поряд зі мною то мені на душі стає спокійніше і загалом затишно.

Анна Колівошко:

Боніту купили у знайомої жінки. Назвали спонтанно, просто сподобалось це ім'я. Називаємо її по-різному: Боніта, Бося, Боніфацій. Любить їсти в основному корм, інколи паштет, і, звичайно ж, обожнює кукурудзу. Найбільше всього любить мою маму, хоча більше всього її просила моя донька. Особливість Боні, що вона любить усамітнення. З нами вона зовсім не спить, завжди знаходиться віддалено. Якщо хоче їсти, то царапає лапкою по будь-якому предмету. Дуже любить чистоту. 

Кажуть, що кішки на болюче місце лягають і зігрівають його. Таким чином біль ніби десь зникає. Інші роблять масаж – випускають кігті ніби голки голкотерапевта. Муркотіння кішки заспокоюють нерви людини. Коли кіт приходить до Вас не відштовхуйте його, адже він допоможе справитись із нервами. Чому варто гладити кішку?  Сам процес дозволяє нормалізувати кров’яний тиск. Отож, висновок робіть самі. Любіть своїх котиків, гладьте та балуйте. 

 Дякуємо нашим хвостатим домашнім улюбленцям за фото, а їхнім господарям за цікаві розповіді.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: