Ємельяненко висловив сподівання, що обмеження невдовзі скасують. Чорнобильський туризм для країн світу є одним зі знакових маркерів стабільності України.

  • У Державному агентству розвитку туризму розповіли, що після мінісеріалу "Чорнобиль" від HBO туристів у Чорнобильській зоні побільшало.
  • Левову частку туристів становлять іноземці.
  • За словами очільниці ДАРТ, про Чорнобиль знову широко заговорили, і сьогодні це є шансом переосмислення

Допис Ємельяненка: Щойно повідомили, що з 19.02 Чорнобильська зона закрита для туристичних відвідувань на невизначений строк. Офіційна причина озвучується як "технічні причини". Ми розуміємо, що скоріше за все це пов'язано з загрозою російської агресії та близькістю кордону з Білоруссю. Останнім часом, не дивлячись на військове напруження, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів, в тому числі тих, що перебувають на території України з особистих причин або у зв'язку з роботою, та журналістів. Зваживши всю наявну інформацію, ці люди почуваються в безпеці, знаходячись в Києві та обираючи подорожі Київською областю, зокрема – до Чорнобильської зони.
За даних умов ми розуміємо турботу про безпеку українців та іноземних гостей. Але приймаючи до уваги те, що сучасні технічні засоби дають змогу в реальному часі бачити будь-які переміщення збройних сил всіх сторін та швидко на них реагувати, а також відсутність рекомендацій від влади залишити Київ, сподіваємося, що заборона відвідувати Чорнобиль вже скоро буде скасована. Це сприятиме нормалізації ситуації, особливо враховуючи закінчення військових навчань на території Білорусі 20 лютого".