Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині активно триває формування батальйону територіальної оборони

На Ніжинщині активно триває формування батальйону територіальної оборони фото

На Ніжинщині активно триває формування батальйону територіальної оборони, тобто набір особового складу за контрактом, а також формування складу резервістів батальйону – набір на службу в резерві. Окрім цього, ведеться робота з облаштування місць дислокації підрозділу, налагодження умов несення військової служби та побуту.

Щоб стати резервістом, записатися до лав сил територіальної оборони, потрібно вступити на військову службу за контрактом у резерві. Службу у військовому резерві проходять громадяни України, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до такої служби.
Громадяни, які не проходили військову службу, також можуть проходити службу у військовому резерві. Резервістами вони стають одразу після укладання контракту на проходження служби у військовому резерві. Важливо, що військовослужбовці та резервісти ТрО виконуватимуть завдання виключно у своєму краї, поза районами ведення бойових дій. Проте, за рішенням головнокомандувача ЗСУ, підрозділи ТрО можуть виконувати завдання в інших регіонах.
Укласти контракт про проходження служби у військовому резерві можуть громадяни України, віком від 18 до 60 років, незалежно від статі, за винятком осіб, які перебувають в оперативному резерві першої черги (приписані до бойових військових частин).
Відтак, потрібно звернутися до Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою: м. Ніжин, вул. Редькінська, буд. 6, або за одним із номерів: (093) 358-91-09, (04631) 7-18-21.

 

Важливо! Служба у військовому резерві – це можливість одночасно будувати цивільну та військову кар’єру.

 

Резервісти – особи, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України і призначені для виконання завдань тероборони у мирний час та в особливий період. До речі, у разі підписання контракту з підрозділом ТрО резервісти під час навчання чи виконання завдань мають такі ж соціальні гарантії, що й військовослужбовці ЗСУ.

Джерело Ніжинська районна державна адміністрація

Читати по темі: Вступити до лав територіальної оборони може кожен, хто хоче захистити свій край

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: