Завантаження ...
banner

Як і кому розподіляють гуманітарну допомогу в Ніжині

Як і кому розподіляють гуманітарну допомогу в Ніжині фото

8 березня, до Ніжина прибув третій гуманітарний вантаж з курячим м'ясом. За кілька діб до цього з міста Карлові Вари до нас прибула перша машина. Вона доставила одяг та медикаменти, друга вантажівка зі Львова.

Вона була спакована друзями міського голови Олександра Кодоли, в ній до Ніжина привезли амуніцію для військових, продукти дитячого харчування, невелику кількість медикаментів, підгузки, картоплю.

Очікувано, що у ніжинців виникли питання стосовно розподілення гуманітарної допомоги та категорій, яким першочергово буде роздана така допомога. Радо відповідаємо.

Одяг з першого вантажу був переданий до пункту одягу, що діє на базі Ніжинського територіального центру соціального обслуговування. Цей одяг буде роздаватися малозабезпеченим та незахищеним верствам населення.

Крапельниці, ін’єкції, медичні засоби для проведення операцій передані до Ніжинської центральної міської лікарні для забезпечення потреб по наданню медичної допомоги.

З приводу дитячого харчування та підгузків для дітей до 1 року, яке було доставлене в дуже обмеженій кількості. Ця допомога була передана до Ніжинського міського центру медико-санітарної допомоги та роздана малозабезпеченим ніжинським родинам з дітьми віком до 1 року.

Підгузками, засобами особистої гігієни та дитячим харчуванням були забезпечені діти-інваліди з Ніжинського будинку інтернату й разом з медикаментами цей вид допомоги доправили до Ніжинського пологового будинку.

Наразі службою у справах дітей та відділом сім’ї і молоді формуються списки малозабезпечених, багатодітних родин та родин, що опинилися в скрутних життєвих обставинах, дітей-сиріт, сімей, які перебувають під опікою. Таким сім’ям буде розподілена гуманітарна допомога відповідно до їх потреб.

Також молочна продукція передана КП «Школярик» для харчування породіллям у Ніжинському пологовому будинку та нашим військовим, що перебувають на лікуванні у Ніжинській міській лікарні.

Не треба забувати, що в Ніжині наразі відносно спокійно, об’єкти цивільної інфраструктури цілі, а мешканці міста живі. Завдяки мужності та професіоналізму ЗСУ, терОбороні наше місто захищене та неушкоджене. Тому логічно, що першочергово отримують допомогу ті, хто оберігає наш спокій!

Тепер детально. Гуманітарна допомога, що приходить на Ніжинську міську раду розподіляється наступним чином:

- Військовослужбовці ЗСУ, ТРО;

- Медичні заклади міста;

- Діти-інваліди, що перебувають у Ніжинському будинку інтернаті;

- Сироти;

- Малозабезпечені;

- Сім’ї, що опинилися в скрутних життєвих обставинах;

- Багатодітні;

На жаль, в Ніжині є дуже багато випадків спекулювання, вимагання допомоги з гуманітарних вантажів для себе без нагальної потреби!

Про всі випадки зловживань, будь ласка, повідомляйте чергового виконавчого комітету Ніжинської міської ради за телефоном 7-19-51 та 15-80

Бережіть себе, Слава Україні!

Ніжинська міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: