Завантаження ...
banner
banner

Україна здобула "золото" в останній день Паралімпіади-2022

Україна здобула "золото" в останній день Паралімпіади-2022 фото

Останній виступ за участі українських паралімпійців. Збірна України здобула останню медаль на Паралімпійських іграх у Пекіні. Відбулося це в заключному виступі у лижних перегонах - відкритій естафеті.

Відкрита естафета - один із стартів у лижних перегонах з тривалістю у 2.5 км кожен етап. У гонці можуть брати участь як чоловіки, так і жінки, причому один спортсмен може пробігти навіть два етапи.

Від України участь у відкритій естафеті на Паралімпіаді-2022 брали Дмитро Суярко (клас із порушенням зору), Григорій Вовчинський (клас стоячи), Василь Кравчук (клас сидячи) і Анатолій Ковалевський (клас із порушенням зору). І у цьому складі українці вибороли "золото".

Майже усю гонку Україна йшла у топ-3. Етап Григорія Вовчинського Україна завершила першою, тоді як перед заключним опустилася на четверту позицію.

І все ж Анатолію Ковалевському вдалося вибороти "золото" Паралімпіади-2022. На останньому колі він випередив представника Франції, і перетнув фінішну лінію першим.

  • Суярко та Вовчинський здобули по дві медалі у лижних перегонах на Паралімпіаді-2022. Перед естафетою вони виграли по одній "бронзі".
  • Для Кравчука та Ковалевського це перші медалі на Паралімпіаді у лижних перегонах. А Кравчук взагалі виграв першу нагороду на рівні Зимових Паралімпіад.

Загалом збірна України здобула 29 медалей на Паралімпіаді-2022 і оновила два рекорди.

https://suspilne.media 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: