Завантаження ...
banner
banner

Ніжинщина: ЗСУ дають шалену відсіч та звільняють окуповані території

Ніжинщина: ЗСУ дають шалену відсіч та звільняють окуповані території фото

Продовжуються обстріли ворогом населених пунктів району. У зв’язку з активними бойовими діями на території Ніжинщини просимо мешканців не виходити зайвий раз на вулиці, не збиратись у місцях скупчення людей, перебувати в укриттях або поблизу них!

Звертаємо особливу увагу кожного: не відвідуйте лісів, лісосмуг, полів, оскільки навіть звільнені території можуть нести небезпеку у вигляді мін та розтяжок!

Окуповані території. Під окупацією російськими військами залишаються 3 сільські населені пункти в 1 громаді району.

Загиблі. За час війни серед мешканців району загинуло 33 цивільних жителя. За останню добу втрат серед наших військових немає.

Внутрішньо переміщені особи. На території громад Ніжинщини перебуває 11590 осіб з тимчасово окупованих територій або зон бойових дій. Переважна більшість з м. Чернігів та Чернігівської області. Усі вони забезпечені харчуванням, засобами гігієни та ліками.

Житлово-комунальна сфера. У 9 населених пунктах відсутнє газопостачання повністю, у 3-х - частково. Вчора внаслідок ворожого обстрілу сталася пожежа ГРП, 31 березня пожежа була ліквідована. Без газопостачання залишилося 2 села. У 19 населених пунктах, частина з яких під окупацією, повністю або частково відсутнє електропостачання. Відновлення неможливе, оскільки території окуповані. Централізоване водопостачання безперебійне. Мобільний зв’язок через пошкоджену вежу мобільного оператора відсутній повністю або частково у 2-х громадах. Інтернет відсутній у 3-х селах. Зв’язок Укртелеком відсутній у 4-х селах.

Сільське господарство. На тих територіях, де ситуація контрольована та відсутня небезпека, комплекс весняно-польових робіт продовжується.

Освіта. Освітній процес у районі продовжується там, де це можливо -дистанційною формою навчання охоплені школярі 12 громад району, 2-х – частково.

Робота поліції. Працівники поліції вживають заходи щодо виявлення незаконної торгівлі підакцизними товарами та їх вилучення. Так, у результаті проведених рейдів виявлено порушників, які добровільно передали паливо на потреби ЗСУ.

Віримо в перемогу наших ЗСУ та всього українського народу! Бережіть себе та Україну!

Ніжинська районна військова адміністрація

Титульне фото ілюстровано з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: