Завантаження ...
banner
banner

Ніжин був, є і буде Українським! Місто відновлюється

Ніжин був, є і буде Українським! Місто відновлюється фото

Міський голова Олександр Кодола розповів про ситуацію у місті під час війни в прямому ефірі 5 каналу.

За результатами військових дій є багато пошкоджень: понад 12 багатоповерхових будинків, понад 30 приватних домовлодінь, садочок, школа, амбулаторія і навіть кладовище.

В перший тиждень військових та бойових дій ворог намагався прорватися в місто, але отримав гідну відсіч. Завдяки нашим захисникам ноги ворога в місті не було. 

 

24 лютого відбувся арт обстріл нашої Держави, в тому числі прилетіло і в наш Ніжинський аеродром. Це аеродром не військовий, а ДСНС. Це загальновідомий факт на всю Європу, де працює наш авіаційний загін, який ліквідовує пожежі на території нашої Держави і допомагає багатьом Європейським країнам, - повідомив міський голова О. Кодола

 

За час війни були обстріли не тільки  командного пункту Ніжинського авіаційного загону, де, на жаль, загинуло 5 чоловік, а й були обстріли по самому місту. Ніжин потерпав від різних видів обстрілу: скидувались авіаційні міни, були обстріли системи залпового вогню "Ураган", "Град", "Кінжал".

Міський голова наголосив, що Ніжин був, є і завжди буде Українським! Більше того наше місто - це місто патріотів і козаків! Тому Ніжин завжди готовий дати гідну відсіч будь-якому агресору.

Стосовно евакуації, то її офіційно у місті не було. Мешканці виїжджали за власним бажанням. Доступ до міста на даний час є. Також міський голова О. Кодола звернувся до власників АЗС знайти можливість завести пальне до міста, оскільки з початку війни його не доставляли. 

Також він зазначив, що потрібно забезпечити Ніжин інсуліном, адже ситуація з ліками складна. На квітень місяць забезпечення ліками інсулінозалежних менше, ніж на 20 %.

За матеріалами 5 каналу

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: