Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині проводиться зачистка території військовими ЗСУ

На Ніжинщині проводиться зачистка території військовими ЗСУ фото

Ворог повністю відступив, але покинуті території і надалі несуть небезпеку. Окупанти після себе залишили заміновані дороги, приміщення, власну техніку. Самостійно чіпати будь-які предмети категорично ЗАБОРОНЕНО!

Як повідомляє Ніжинська військова адміністрація мешканцям звільнених сіл без нагальної потреби не пересуватися вулицями.  Також міни та розтяжки наявні в полях, лісах та лісосмугах, на польових дорогах та узбіччях! Категорично забороняється збирати будь-який металобрухт із числа військової техніки, уламків снарядів тощо – усе це несе високу небезпеку! Розчищенням території займаються працівники ДСНС, сапери, військові. Це кропітка і надважлива робота, яка потребує значного часу, адже територія зачистки об’ємна і кожний клаптик землі потребує уваги спеціалістів.

Загиблі. За останню добу втрат серед військових та цивільних осіб району немає.

Внутрішньо переміщені особи. На території громад Ніжинщини перебуває 12095 осіб з тимчасово окупованих територій або зон бойових дій. Переважна більшість з м. Чернігів та Чернігівської області. Усі вони забезпечені харчуванням, засобами гігієни та ліками. Крім того, органи соціального захисту населення громад здійснюють реєстрацію внутрішньо переміщених осіб.

Житлово-комунальна сфера. Поки що газопостачання відсутнє у 8 сільських населених пунктах, в 1-му – частково. Відключено від світла 11 сільських населених пунктів. Але роботи по відновленню газо- та електропостачання у звільнених від окупантів населених пунктах тривають. Водопостачання в громадах безперебійне. Фіксуються усі випадки руйнування в населених пунктах в наслідок ворожих обстрілів.

Сільське господарство. Комплекс весняно-польових робіт аграрними підприємствами району продовжується.

Освіта. Дистанційною формою навчання охоплені школярі усіх 17 громад району, з них лише в 2-х – частково.

Гуманітарна допомога. Ніжинська районна військова адміністрація продовжує розподіл гуманітарної допомоги між громадами Ніжинщини. Наразі у першу чергу формуються вантажі для тих громад, які знаходились в окупації. Безпосередньо керівництво громад формує списки пільгових категорій громадян та потребуючих і роздає цю допомогу адресно.

Робота поліції. Працівники поліції цілодобово у посиленому режимі здійснюють заходи щодо забезпечення законності та правопорядку, перевіряється робота добровольчих формувань. Варто зауважити, що учасники самооборони активно долучаються до відновлення інфраструктури у постраждалих від ворожих обстрілів населених пунктах.

Уклінно дякуємо нашим захисникам! Українці, працюємо разом для Перемоги! Допомагаємо ЗСУ та постраждалим від війни! Наша сила в єдності!

Титульне фото ілюстровано з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: