Завантаження ...
banner
banner

Попросили води і вкрали 6 тисяч гривень

5 серпня в Ніжині орудували дві шахрайки. Обманом вони втерлися в довіру до 78-річній Надії Вербицької, яка пустила жінок в свою квартиру. Всього за 15 хвилин вони обчистили пенсіонерку.

гроші вкрали


5 серпня в Ніжині орудували дві шахрайки. Обманом вони втерлися в довіру до 78-річній Надії Вербицької, яка пустила жінок в свою квартиру. Всього за 15 хвилин вони обчистили пенсіонерку.

- За все життя у мене ніхто і копійки не вкрав, а тут видурили стільки грошей, - журиться Надія Юріївна. 

- Цих шахрайок до мене привела сусідка приблизно 3:00 дня. Вона зустріла їх біля магазину, коли ті розпитували місцевих, у кого можна пожити днів десять.
 
Я живу одна в трикімнатній квартирі, ось сусідка і подумала, що, може, захочу їх прихистити. Чесно кажучи, квартирантів я ніколи не тримала, але зараз такі важкі часи настали, що я подумала: «Нехай жінки поживуть, хоч якась копійка буде». Вони здалися мені порядними. сказали, що приїхали до Ніжина у відрядження з Білорусі. Одна була висока, з білими фарбованим волоссям, а інша - низенька, чорнява, дуже негарна: з довгим носом і ніби трохи косоока.
 
Коли зайшли, відразу ж стали розглядати, як я живу. А потім білява каже: «Така спека, дайте нам води». Я пішла на кухню, вона слідом за мною. Напарниця її залишилася в кімнаті. Коли я і блондинка повернулися, вона сиділа в кріслі. Побачила в серванті фотографії і каже: «Ой, які гарні фото» А потім: «Може, ви нам чаю зробите?» Нічого не підозрюючи, я знову пішла на кухню. Блондинка зі мною. Коли ми вдвох повернулися до кімнати з чаєм, її подруга тримала в руках фотоальбом, який, не питаючи, дістала з серванта. Пити чай жінки не стали. Сказали, що їм терміново потрібно віднести кудись документи. Я здивувалася: «А як же чай?»
 
Вони запевнили: «Ми через хвилинку повернемося. Він і охолонути не встигне». Тільки я їх і бачила! Минула година, другий, а «квартирантки» все не повертаються. Мені і в голову не прийшло, що вони в мене стягнули гроші! 5980 гривень я зберігала в серванті, де лежав і фотоальбом. Ці гроші мені за кілька днів до цього принесла знайома. Попросила потримати їх у себе, тому що вона їхала з Ніжина, а 6 серпня я повинна була передати їх якомусь хлопцеві. Я погодилася.
 
Приблизно о 19 годині я згадала, що знайома просила мене докласти до тих грошей 20 гривень, щоб була кругла сума. Якби не та двадцятка, я б сервант і не відкрила ввечері. Стала шукати гроші, а їх немає. Тільки тоді я все зрозуміла і викликала міліцію. Звичайно, шкода грошей, тим більше, що вони не мої. Діти кажуть, щоб я не хвилювалася, бо у мене високий тиск, вони переживають, щоб я не злягла через це. Старший син Валерій, коли дізнався про мою біду, відразу приніс 1600 гривень. Потроху навідкладаємо потрібну суму, щоб віддати гроші власниці. Сподіваюся, що цих злодійок скоро впіймають. Нехай люди будуть обережнішими і не пускають в будинок таких «квартиранток».

Наталія Федосенко, "ГАРТ" №33 (2733)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: