Завантаження ...
banner
banner

Ніжинка Катерина Васечко створює малюнки про світле майбутнє

Ніжинка Катерина Васечко створює малюнки про світле майбутнє фото

Війна змінила кожного... Відома художниця почала малювати картини на воєнну тематику, коли ховалася з 6-річною донькою у сховищі. Перший образ - Стоп війна! В цій картині вона бачить кожну українку.

Катерина розповідає, що коли малювала картини, то в неї трусилися руки. Роботи ніжинки вражають! В кожній з них можна побачити те, що відчувала на той час художниця. Загалом створено 20 неймовірно захоплюючих картин, які проникають в душу. 

 

“Коли звучали сирени, малюючи, я намагалася заспокоїтися. Малюнки були на воєнну тематику. Я читала новини і плакала. Було боляче від того, що у нас відбувається в Україні, боляче було за Чернігів, і я намалювала хлопчика, поряд з яким стояли духи мами та сестрички".

 

Художниця малює з 3 класу. Її роботи до та після війни - відрізняються.  Катерина - дитячий ілюстратор, а коли настала війна, то вона перестала малювати на цю тему і почала малювати про те, що боліло, за що  переживала і що її наповнювало. 

 

"Є малюнки, присвячені Збройним Силам України. Я раділа, я надихалася нашими невеличкими перемогами. Про це я малювала. Я вдячна всім нашим військовим. Вони надзвичайно мужні”.

На одній із картин Катерини Васечко зображена дівчина з собакою. Вона загадує бажання і дивиться на зіркове небо. Художниця каже, бажання перемогти зараз – одне для всіх.

“Для мене цей малюнок – це віра, що ми переможемо. Це бажання обов'язково здійсниться. І тому я так зобразила, що летить зірка і виконує це бажання. От, якщо я зараз розумію, що все буде добре, і я бачу, що люди скільки роблять для нашої країни, то я переповнююсь гордістю за свою країну, і я створюю малюнки про світле майбутнє, яке ось-ось буде”,  розповідає Катерина Васечко.

Загалом над створенням однієї картини Катерина Васечко працює від одного до трьох днів. Це залежить від розміру картини та кількості деталей на ній. 

 

 

За матеріалами https://suspilne.media 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: