Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили меморіальну дошку на честь Станіслава Прощенка

У Ніжині відкрили меморіальну дошку на честь Станіслава Прощенка фото

Патріот та справжній герой загинув під Ніжином від окупантів 1 березня. Станіслав Іванович після повернення з фронту став засновником кількох громадських організацій, в тому числі Ніжинської спілки ветеранів АТО «Патріот».

У 2013—2014 роках Станіслав Іванович був учасником Майдану. Влітку 2014 року у складі 41-го батальйону тероборони “Чернігів-2” поїхав до зони Антитерористичної операції на схід України. Пройшов Красний Лиман, Дебальцеве, Оленівку.

11 квітня у Ніжині відкрито меморіальну дошку на честь відомого ніжинського громадського та церковного активіста С. Прощенка. Про це подбали бойові побратими загиблого Героя. Мітинг був велелюдним. Десятки ніжинців прийшли, аби вшанувати пам'ять Людини і Патріота. Несли квіти. В основному — троянди. Цілі оберемки троянд. Пролунав гімн українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина…», який останнім часом набув особливого значення, а потім – гімн України. Чимало добрих слів промовили про загиблого Героя бойові побратими, друзі, однодумці – всі ті, з ким дихав одним повітрям – повітрям свободи – Станіслав Іванович Прощенко. Люди не стримували сліз…

Присутні вшанували пам'ять загиблого хвилиною мовчання.Бойові побратими пообіцяли помститися російським окупантам за Станіслава Прощенка та всіх загиблих.

Вічна пам'ять Герою!

Нагадаємо: на засіданні 21-ї позачергової сесії Ніжинської міської ради було прийнято одноголосне рішення про перейменування вулиці Московської на вулицю Станіслава Прощенка.
https://www.uezd.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: