Завантаження ...
banner
banner

Ніжинщина: оперативна інформація по району з розмінування

Ніжинщина: оперативна інформація по району з розмінування фото

Ніжинщина поступово повертається до мирного життя. Територію м. Ніжин та всіх автошляхів повністю розміновано. Продовжуються роботи з розмінування населених пунктів району підрозділами ЗСУ та ДСНС.

Органи місцевого самоврядування здійснюють фіксацію фактів руйнації/пошкодження об’єктів.
У зв’язку з введенням в Україні воєнного стану державний реєстр речових прав на нерухоме майно та єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не працюють, тому ЦНАПи у територіальних громадах наразі можуть здійснювати лише консультування населення та реєстрацію внутрішньо-переміщених осіб.
72 сільськогосподарські підприємства району розпочали проведення весняно-польових робіт: підживлення озимих культур, внесення мінеральних добрив під посів ярих, передпосівковий обробіток ґрунту та посів ранніх ярих культур на площі 938 га. В тому числі: ярої пшениці – 164 га, ярого ячменю – 405 га, гороху – 289 га. Школярі 17 громад продовжують навчання за дистанційною формою. 3 заклади дошкільної освіти відновили свою роботу.
Поліція Ніжинщини посилено працює в умовах воєнного стану. Загальна безпекова ситуація в районі наразі стабільно контрольована.
Ніжинська районна військова адміністрація продовжує розподіл гуманітарної допомоги між громадами району, керівництво яких формує списки отримувачів гуманітарної допомоги. Медикаменти отримали медичні заклади міст Бобровиця, Борзна та Бахмач. Всі центри первинної медико-санітарної допомоги отримали інсуліни, що забезпечує повну потребу населення у препараті.
Ніжинська районна військова адміністрація

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: