Завантаження ...
banner
banner

Господар мертвий, а собака втік. Три версії однієї події

3 серпня на залізничному вокзалі Ніжина було знайдено труп місцевого безпритульного, собака якого покусала перехожих. З приводу даного факту існує як мінімум три повноцінних версії розвитку подій.

Моя мама видела все. Собака покусала маленькую девочку, а когда родители защишали ее, она накинулась на ее родителей! Неравнодушный прохожий застрелил собаку, а вторая пуля срикошетила в хозяина. Троих покусанных людей забрала скора, хозяин и собака убиты насмерть. Этот мужик был сильно пьян, и ко всем докулупывался на вокзале. Это просто кого-то достало, вот и невыдержал прохожий... Правильно и сделал! Всех бы бродячих псов перестрелять!" - написала в одній із соцмереж ніжинка Ольга Сабардин.

Що за "небайдужий перехожий"? У кого стріляв? звідки зброя? Чи так все було?
 
Той чоловік, що 3 серпня був на залізничному вокзалі із собакою, - 53 річний ніжинець Олександр Колесник. На вокзалі його називають безпритульним. Покійного часто бачили з собакою. Покусані - Олена Місько, її цивільний чоловік Микола Лаврінець та їх синок Назар. 
 
А версій подій декілька.
 
Версія 1.
Цієї версії дотримуються ніжинські маршрутчики, кінцева зупинка, яких - залізничний вокзал. Вони розповідають, що бачили як собака напав на дитину, потім на жінку, опісля на її чоловіка. Невідомий вискочив з електрички, котра прямувала з Конотопа на столицю. Вистрелив у собаку. Той утік. Потім побив Колесника. Повернувся назад в електричку і поїхав. 
 
Версія 2. 
- Ми з Назаром(йому два роки і два місяці) прийшли передати продукти татові, разповідає 35 річка Олена Місько. 
 
- Мужик лежав на лаві біля пішохідного мосту. Поруч сидів собака. 3 нашийником, до нього була прив'язана мотузка. Я не дивилася на собаку, шукала очима перший вагон, у якому мав їхати чоловік. Чую — собака починає ричати. Тоді кидається на дитину.Вхопив за ніжку. Я швидко хватаю Назара на руки, пес кусає мене за ногу, потім підстрибує і кусає за руку. Це секунди. У мене шок. Син кричить. Найбільше боялася за малого. Якби не встигла його схопити, собака йому і ручку б відгриз, що там того рученяти! Електричка була з Конотопа на Київ.

Я присідаю. Мені дзвонить чоловік: «Ти де? Я тебе чекаю!» Я йому: «Нас собака покусав». Микола біжить з першого вагона. Мужик як лежав, так і лежить. Микола до нього, пробував підняти, і собака кидається на нього! Кусає за руку і за ноги, бо Микола відбивається носаками. Приходить нова електричка. Звідти вибігають люди. Натовп народу. З неї вискакує чоловік. У руках — травмат. Тричі стріляє. В собаку не попав, він утік. З електрички вискочив ще один мужчина і почав обробляти нам рани антисептиком, пластирем заклеїв.

Та прийшла міліція, почала підіймати мужика, давати йому нашатир, воду. Виявилося, мужик мертвий. Люди потім розмовляли на вокзалі, що в цього бомжа, коли він ішов на пероні, рана в голові була, кров текла. Десь хтось його побив. Може, то собака й кинувся, що господар уже мертвий був. Мій чоловік не бив того безпритульного. Сподіваюся, міліція в усьому розбереться.

- Собака кусь, - допомагає мамі розповідати Назар. - Бах!
 
Мій чоловік - слюсар-механік військової техніки на військовій базі під Яготином Київської області. Я в декреті. Старшій доньці 13 років, у школу треба збирати, малого в садок, плата по кредитах, квартира орендована. Ще й на весілля до племінниці запросили. Доводиться вибирати: зібрати дітей до першого вересня, піти на весілля чи зробити щеплення проти сказу. Назарові безкоштовно, робити уколи вже почали. А нам з Миколою один укол коштує 108 гривень. їх треба по шість. Де брати такі гроші? От з чоловіком і чекаємо, що саме пройде, та сподіваємося, що собака був здоровий.
 
Версія 3. Офіційна.
«До чергової частини надійшло повідомлення про виявлення на території залізничної станції Ніжин тіла громадянина, яке в подальшому було доставлено до моргу Ніжинської центральної районної лікарні. Судмедексперт встановив, що смерть настала внаслідок множинних травм внутрішніх органів та переламів ребер.
Самотній чоловік ніде не працював, вів антигромадський спосіб життя, на залізничному вокзалі випивав чарчину-другу з товаришами.
Так було і того дня. Випивши оковитої, чоловік разом зі своїм псом відпочивав на лавці на пероні. А коли мимо проходив ніжинець з дружиною та малолітнім сином, на них зненацька накинувся пес та декілька разів укусив хлопчика й матір, яка намагалася відігнати чотирилапого.
Батько вирішив покарати господаря собаки і добре відлупцював. Після виклику карети швидкої медичної допомоги з’ясувалося, що травми, нанесені чоловікові, виявилися не сумісні з життям.
 
Зловмисника, що наніс тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, встановлено за допомогою свідків. Кривднику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення умисне тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, за що йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років.
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу

Вікторія Товстоног Чернігівський вісник №33 від 13 серпня 2015.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: